VadeVi
Carme Ruscalleda, investida Dama Confrare d’Honor
  • CA

La Confraria del Cava Sant Sadurní ha investit aquest divendres 14 d’octubre la xef Carme Ruscalleda com a Dama Confrare d’Honor. El reconeixement s’ha fet en el marc de la Investidura Tardoral, que aquest any repetia escenari a la seu de la Confraria. La popular cuinera agafa el testimoni de l’escultor Jaume Plensa, que l’any passat va passar a engrandir la llarga llista de membres d’honor que té l’entitat.

Filla d’una família de comerciants, Carme Ruscalleda es va incorporar al negoci familiar (una xarcuteria) al costat del seu marit, Toni Balam. Aviat va sumar a l’oferta del negoci una secció de plats gastronòmics per emportar que van triomfar tant, que el 1988 van ser la base de la creació del restaurant Sant Pau. En només tres anys, l’establiment va aconseguir la seva primera estrella Michelin.

En l’actualitat és l’única persona del món que posseeix set estrelles: tres pel restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar, dos pel Moments, ubicat a Barcelona i que dirigeix el seu fill Raül Balam i dos més pel restaurant Sant Pau de Tòquio.

La seva cuina està fonamentada en la tradició cuina catalana, però donant sempre un toc de modernitat. Es preocupa per que la seva cuina sigui saludable, pel que se centra en els productes de temporada de la seva terra, afegint “certa poesia” al que cuina. Sovint barreja referències literàries en les seves creacions culinàries. Treballadora, alegre i generosa, no dubta a transmetre els seus coneixements en publicacions editorials per al gran públic.

Juntament amb la nova Dama Confrare d’Honor, la Confraria del Cava ha investit vuit Confrares de Mèrit, i set nous membres de número de l’entitat. Els personatges que han estat triats per ser investits de mèrit són:

  • Pedro Ballesteros, únic Master of Wine espanyol
  • Joan Dausà, cantant i actor
  • Fel Faixedas, actor i humorista
  • Carles Xuriguera, actor i humorista
  • Josep Muscardó, pintor i autor del cartell de la 35 Setmana del Cava
  • Josep Pelegrín, millor sommelier de l’Estat espanyol del 2016
  • Espartac Peran, presentador de televisió
  • Gregori Salas, fundador de l’Assoaciació Tour Gastronòmic (o Casaques Roges)


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa