Reus és la capital del vermut sense cap mena de dubte, però ara ho és quasi oficialment perquè l’Associació Espanyola de fabricants i distribuidors de Vermuts, l’ANEV, ha traslladat la seva seu oficial de Madrid a la capital del Baix Camp.

Les tres marques vinculades a la ciutat, Yzaguirre, De Múller i Miró, en són socis i han contribuit espeicalment a aquest canvi de seu. L’ANEV es va constituir l’any 1977 i representa més del 90% de totes les empreses que elaboren vermut a l’estat i treballa entre d’altres, per recollir temes relacionats amb la normativa tècnica-sanitària d’elaboració d’aquests productes.

Però a més a més, en la promoció del vermut també s’hi ha involucrat l’INCAVI. Així, una part de l’Estació Enològica de Reus, un dels edificis històrics de la ciutat, s’ha dedicat ara a la creació d’un nou espai. És La Casa del Vermut i el vi, que estarà oberta al públic els divendres i dissabtes.

La Casa del Vermut a l'Estació Enològica de Reus
La Casa del Vermut a l’Estació Enològica de Reus | Reus Promoció

!--akiadsense-->

El nou espai està gestionat per l’Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció» i és un espai polivalent ubicat a una part de la planta baixa de l’edifici central de l’Estació Enològica, què compleix una funció d’informació turística de la ciutat i de la seva oferta d’activitats a l’entorn del vermut, i que com a principal novetat, es complementa amb un petit muntatge expositiu. En aquest sentit, a l’entrada del passadís que dóna accés a les dependències de la planta baixa, el visitant es troba amb l’àmbit que explica l’origen i funció de l’Estació Enològica, amb fotografies antigues d’aquest equipament, posant en valor la importància arquitectònica i històrica de l’edifici. Seguidament, entrant a l’espai que ocupava originàriament la biblioteca de l’Estaci&oacu te; Enològica, el muntatge expositiu fa referència a la història del «Reus, París, Londres» del S.XVIII, així com a l’origen del vermut de Reus, les vuit marques actuals i la «Ruta del Vermut de Reus».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa