VadeVi
Castell de Pujades s’atreveix amb un Xarel·lo Vermell
  • CA

Castell de Pujades ha presentat al Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona el nou Xarel·lo Vermell 2016, un producte autèntic i exclusiu que naix gràcies a la recuperació d’aquesta varietat tradicional al Penedès, però que en l’actualitat és força escassa a la zona.

Núria Ferrer, responsable del celler, parlava dels orígens del celler i explicava contenta els nous camins que segueixen des d’aquell novembre del 2015, quan van presentar els primers vins: el xarel·lo blanc i el Clàssic Penedès. Enguany, l’aposta és aquest vi elaborat amb xarel·lo vermell.

Aquesta varietat abans era molt present a la vegueria penedesenca però l’arribada del cava la va anar extingint. De fet, avui només en queden unes 15ha en tot el Penedès, una de les quals és del Castell de Pujades i ha servit per fer aquest nou vi, certificat ecològicament, i del qual se n’ha embotellat 4.380 ampolles.

Anyada 2016 i 100 % Xarel·lo vermell

El xarel·lo vermell es va collir el dia de la Mercè, 24 de setembre de 2016, i es va deixar en maceració amb les pròpies pells durant tota la nit. L’endemà es va deixar fluir el most flor de la primera premsada i es va portar a fermentació. Embotellat per Sant Martí.

Nota de tast del celler

Xarel·lo vermell: de color rogenc. En nas és intens, fragant però amb aromés més complexes. En boca és amable, llaminer i fàcil de beure. Fresc, amb bona acidesa i un pèl més llarg en el postgust saborós que deixa.

Anyada 2016 100% Xarel·lo blanc

Bona entrada en boca, en nas es presenta molt aromàtic, intens, net i fresc; en boca es mostra suau, molt fresc, amb acidesa ben equilibrada i amb bon cos que li dóna un postgust persistent i agradable. Vinyes del pouet, plana Albert i font Rodona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa