El propietari del celler Castell del Remei, Tomàs Cusiné, i el director general, Xavier Cepero, han presentat aquest dimecres 20 d’octubre algunes de les darreres novetats del celler i han aprofitat per destapar alguns dels vins emblemàtics i de gamma alta del centenari celler lleidatà en el marc d’un dinar que s’ha celebrat al Restaurant Adobo de Barcelona.

S’han tastat les noves anyades de l’Oda Blanc, la 2020, elaborat amb macabeu i chardonnay amb una criança de 6 mesos en bótes de roure americà de primer i segon any; de l’Oda Negre, la 2018, elaborat amb un cupatge d’ull de llebre, syrah, garnatxa negra i merlot amb una criança de 12 mesos en botes de roure francès (60%) i americà (40%) de primer i segon any i l’emblemàtic 1780, de 2018, elaborat amb un cupatge de cabernet sauvignon, ull de llebre i merlot amb una criança de 18 mesos en botes noves de roure francès i americà.

En el decurs del dinar s’ha presentat el Garnatxa 2020, el primer vi monovarietal de Castell del Remei. El vi està fermentat parcialment en rapa i s’elabora amb els raïms provinents d’una única finca de 5 hectàrees, els Alts del Castell, situada a 717 metres d’alçada plantada l’any 1981. Un terç de vi passa 50 dies en una tina de fusta de roure francès. D’aquest vi se n’ha fet una producció de 6.000 ampolles que es vendran a un PVP de 14 euros.

Abans de les postres, s’ha donat a tastar un nou vi, que encara no està al mercat i que esperen treure’l a principis del 2022. Es tracta del Castell del Remi Blanc Gran Reserva 2017, un vi blanc elaborat amb les varietats macabeu i chardonnay amb una criança de 18 mesos en botes de roure. El vi s’ha concebut amb un estil clàssic d’elaboració.

Amb les postres ha arribat la darrera de les novetats de la jornada, amb la presentació d’un vi dolç de verema tardana elaborat amb la varietat Petit Manseng. Els raïms es deixen pansificar sobre de canyissos durant 70 dies, sota cobert i amb ventilació, per aconseguir la concentració natural dels sucres, que arriben fins a 250 gr/l. S’envelleix un any en una única bóta de roure francès. Se n’ha fet una producció de 838 ampolles de 37,5 centilitres de capacitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa