VadeVi
El Castell de Falset acull la III edició del Tast de Magnums
III Tast de Magnums

!--akiadsense-->

Una vegada més el Castell de Falset ha estat l’escenari on s’ha celebrat aquest passat dilluns 1 de juliol el III Tast de Magnums, un dels esdeveniments del món del vi més singulars de casa nostra.

El Tast de Magnums és una iniciativa de l’òptic terrassenc Jordi Utset, al qui no uneix cap vincle professional amb el món del vi, però n’és un gran aficionat. Fa tres anys va tenir la idea de reunir a uns quants elaboradors de vi al Castell de Falset per poder tastar els seus vins en format màgnum. L’èxit d’aquella primera trobada, en la que hi van participar més de 60 cellers i a la que també s’hi van afegir alguns restauradors locals i elaboradors de productes alimentaris artesans el va animar a repetir l’experiència.

La singularitat d’aquest esdeveniment rau en que els vins i els productes artesans es deixen a les taules que tenen assignades i són els assistents els que es serveixen el vi i els productes artesans, permetent d’aquesta manera que els representants dels cellers i els artesans també puguin tastar els vins i els productes. Fins i tot hi ha cellers i artesans que envien els seus vins i productes sense que hi hagi cap representant dels mateixos.

En aquesta tercera edició, les més de 250 persones que hi han assistit han pogut tastar els vins i escumosos en format màgnum de més de 100 cellers provinents de totes les denominacions d’origen catalanes, de la Rioja, de la Ribera del Duero, de València, d’Alacant, de Banyuls (França) i fins i tot un celler del cantó de Valais de Suïssa . La implicació dels cellers amb aquesta mostra han fet possible tastar vins inèdits al mercat, grans vins d’anyades antigues i vins en ampolles format Jeroboam (3 l.) i Matusalem (6 l.).

També s’ha comptat amb la presencia de diferents elaboradors de productes artesans que han portat les seves especialitat per acompanyar els vins: formatges artesans catalans, embotits de tota mena, pernil ibèric de gla, patés, pans, coques, tòfona, xocolata,…. A destacar el pa de 24 kg que ha portat el Forn Sistaré de Reus. Restauradors de Falset han ofert als assistents algunes tapes i s’ha cuinat una fideuà en directe.

Una de les claus de l’èxit d’aquest esdeveniment és el civisme, el respecte i la sensatesa que han mostrat els assistents en les diferents edicions del Tast de Màgnums. Això ha permès que l’esdeveniment flueixi amb un ambient festiu, de germanor i que tothom pugui tastar la gran majoria de vins i productes presents, sense abusos, cues ni aglomeracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa