Cada català gasta en vi 33,63 euros l’any

Catalunya és el segon lloc de l’Estat espanyol que més gasta, després de Balears amb 40,31 euros l’any per cápita

Ampolles de vi

EAE Business School ha publicat l’estudi El sector vitivinícola 2018 del qual s’extreu que cada català, a l’any, gasta en vi 33,63 euros i consumeix 11,60 litres de vi l’any. Aquestes dades la situen com la segona comunitat autònoma que més gasta i consumeix vi per càpita a l’Estat espanyol, pel darrera només de Balears que lidera amb un despesa de 40,31 euros i un consum de 11,96 litres per càpita l’any. Segons l’estudi, des de 2008, la despesa en vi de cada català ha augmentat un 2,3%, mentre que el consum de vi per habitant, des de 2008, ha disminuït un 0,6%.

“El fet que la despesa en vi per habitant hagi crescut davant la caiguda en el consum per càpita sembla indicar un desplaçament cap a vins de més qualitat, ja que el preu de venda al públic no ha experimentat grans oscil·lacions com a conseqüència tant de la crisi econòmica com del notable augment de l’oferta”, indica Mariano Íñigo, professor de EAE Business School i autor de l’estudi.

En comparació a la resta de l’Estat, Castilla-La Mancha i La Rioja, amb una forta tradició vinícola, estan a la cua en consum i despesa en vi. La Rioja amb un consum de 4,6 litres per habitant l’any i Castilla- La Mancha amb 5,98 litres per habitant l’any, mentre que en despesa La Rioja gasta 12,70 euros i Castilla –La Mancha 11,75 euros.

A més a més, al llarg del 2018, més de la meitat del consum de vi en volum a l’Estat Espanyol, concretament el 51%, s’ha concentrat a les comunitats autònomes amb més població: Catalunya amb 80,2 milions de litres, Andalusia amb 60,6 milions de litres i Madrid amb 43,3 milions de litres.

Nou comentari