Ampolles de vi

!--akiadsense-->

EAE Business School ha publicat l’estudi El sector vitivinícola 2018 del qual s’extreu que cada català, a l’any, gasta en vi 33,63 euros i consumeix 11,60 litres de vi l’any. Aquestes dades la situen com la segona comunitat autònoma que més gasta i consumeix vi per càpita a l’Estat espanyol, pel darrera només de Balears que lidera amb un despesa de 40,31 euros i un consum de 11,96 litres per càpita l’any. Segons l’estudi, des de 2008, la despesa en vi de cada català ha augmentat un 2,3%, mentre que el consum de vi per habitant, des de 2008, ha disminuït un 0,6%.

“El fet que la despesa en vi per habitant hagi crescut davant la caiguda en el consum per càpita sembla indicar un desplaçament cap a vins de més qualitat, ja que el preu de venda al públic no ha experimentat grans oscil·lacions com a conseqüència tant de la crisi econòmica com del notable augment de l’oferta”, indica Mariano Íñigo, professor de EAE Business School i autor de l’estudi.

En comparació a la resta de l’Estat, Castilla-La Mancha i La Rioja, amb una forta tradició vinícola, estan a la cua en consum i despesa en vi. La Rioja amb un consum de 4,6 litres per habitant l’any i Castilla- La Mancha amb 5,98 litres per habitant l’any, mentre que en despesa La Rioja gasta 12,70 euros i Castilla –La Mancha 11,75 euros.

A més a més, al llarg del 2018, més de la meitat del consum de vi en volum a l’Estat Espanyol, concretament el 51%, s’ha concentrat a les comunitats autònomes amb més població: Catalunya amb 80,2 milions de litres, Andalusia amb 60,6 milions de litres i Madrid amb 43,3 milions de litres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa