VadeVi
Catalunya i el turisme del vi també s’apunten a Fitur

Aquest dimecres obre les portes a Madrid una nova edició de FITUR, la Fira Internacional de Turisme, que allargarà edició fins diumenge 23. Entre el miler d’ofertes i presència de mercats d’àmbit internacional, també hi haurà presència catalana, que hi participa per donar a conèixer tota la diversitat d’experiències de la seva oferta turística, i enoturística.

Entre les diverses opcions, hi haurà les de l’enoturisme, pel qual s’aposta des de Catalunya com un motor econòmic i de valor significatiu i a l’alça. Així, l’estand de Catalunya gestionat per l’Agència Catalana de Turisme i en suport de les diverses Diputacions territorials, mostrarà la riquesa del territori, algunes experiències d’enoturisme, el mapa d’enoturisme de Catalunya i un dels projectes icònics per l’entitat com el ‘Gran Tour de Catalunya‘; un producte ideat en forma de ruta per recórrer el país en vehicle durant diversos dies per descobrir-hi els atractius enogastronòmics, patrimonials, naturals, entre d’altres.

Aquest recorregut proposa rutes que uneixen Barcelona amb Tarragona; Tarragona amb Lleida; Lleida amb els Pirineus… seguint itineraris on s’hi recomana alguns dels elements clau per poder-hi gaudir i descobrir el territori. Per posar un exemple, la ruta que enllaça la capital catalana amb Tarragona porta per nom “Vinyes amb gust de mar“, i la descriuen així: Barcelona, la gran ciutat del Mediterrani, serà l’inici d’aquest recorregut que ens portarà fins a la Tarragona romana. Pel camí ens anirem trobant amb Montserrat, amb vinyes que miren a la mar i semblen jardins, i amb un valuós patrimoni agrícola aixecat pedra a pedra. Hi haurà temps per tastar grans vins i conèixer uns gegants entranyables. Tot això amb la companyia de la música d’un geni, la millor de les bandes sonores possibles: el violoncel de Pau Casals“.

Més enllà de l’oferta global de país a través de l’Agència Catalana de Turisme, patronats de turisme i entitats locals, també hi ha presència del sector vitivinícola català, com la Ruta del vi del Penedès, els projectes de Família Torres, i entitats locals que presentaran activitats d’enoturisme com el Consell Comarcal de la Terra Alta, que hi porta el nou catàleg d’experiències turístiques a la comarca -que tot just s’ha presentat aquest dilluns al municipi terraltí de Corbera d’Ebre-, entre les quals no hi falta activitats vinculades al vi.

D’altra banda, el Patronat de Turisme de la Diputació de Barcelona realitzarà dijous dia 20 a les 13h a l’estand de Catalunya una presentació de rutes del vi enoturístiques de les DO Alella, DO Penedès i DO Pla de Bages. Comptarà amb la participació de la sommelier Meritxell Falgueras i s’adreçarà a agències de turisme gastronòmic, enoturisme i premium.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa