VadeVi
Catalunya representa el 9% de la producció de vi que es fa a l’estat espanyol
  • CA

!--akiadsense-->

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha fet públiques les principals dades del sector vitícola corresponents a la campanya 2019/2020, extretes de les declaracions presentades pels operadors en el mes de novembre a través del Sistema d’Informació de Mercats del Sector Vitivinícola (INFOVI).

Segons l’informe INFOVI del mes de novembre del 2019, les dades de producció provisional de la campanya 2019/2020 reflecteixen una producció de vi i most de 37,2 milions d’hectolitres, dels quals el 98,4% estan en mans de productors de vi i most amb produccions mitjanes superiors o iguals a 1000 hectolitres per campanya. Aquesta producció és inferior en un 26% a la de la campanya anterior i en un 14% a la mitjana de les quatre campanyes anteriors.

Del total de producció de vi i most, 33,5 milions d’hectolitres corresponen a vi i 3,7 a most. La producció de vi ha estat majoritàriament de negre i rosat (53%) i la resta de blanc (47%). La producció s’ha localitzat principalment a Castilla-La Mancha (54%), Catalunya (9%), Extremadura (8%), Comunitat Valenciana (7%), Castilla y León (5%), La Rioja (5%) i Andalusia (3%). La resta de comunitats autònomes representen el 9% restant.

Cal destacar que el 43% de la producció de vi s’ha declarat com a vi amb Denominació d’Origen Protegida (DOP), el 13% com a vi amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP), l 19% con a vins varietals sense cap indicació geogràfica i la resta de vins representen un 25% de la producció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa