VadeVi
Catalunya és cada vegada més ecològica amb un pes important del sector del vi
  • CA
Raïm

!--akiadsense-->

L’informe del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica relatiu a a 2019 s’ha presentat tot i el confinament i entre d’altres destaca el creixement de la superfície de vinya certificada ecològiques que supera les 18.600 hectàrees, el que suposa un increment de l’11’7% respecte l’any 2018. Es tracta del segon cultiu amb més increment després del fruiter, però el primer pel que fa a superfície total.

El president del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), David Torrelles, destaca que cada any Catalunya esdevé més ecològica: “El creixement de les produccions i del consum continuen a l’alça. En els darrers deu anys, s’han triplicat els operadors i la superfície inscrita, doblat les explotacions ramaderes o quadruplicat les activitats agroalimentàries”. Torrelles considera que “l’augment continuarà sostingut en el temps, ja que els productors troben en la producció ecològica una oportunitat de canvi i millora, i la població, en temps de la COVID19, ha incrementat encara més la confiança i el consum de productes ecològics i de proximitat”.

Pel que fa a les activitats agroindustrials l’informe del CCPAE mostra que l’any 2019 Catalunya ha arribat a les 2.264 activitats agroalimentàries, que continuen creixent de manera important (+12,47%), en la línia sostinguda dels darrers anys. I de nou el vi hi torna a tenir un paper important.

En primer lloc hi trobem la comercialització i/o distribució, amb 475 activitats, un 20,98% del total, el que suposa un increment del 16,71% i en segon lloc, l’elaboració i/o embotellament de vins, caves i escumosos, amb 273, un 12,06% del total amb un increment del 13,28%.

Per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, “les dades demostren que la producció i el consum de productes ecològics han continuat en augment durant l’any 2019. El sector agroalimentari ecològic creix tant en quantitat d’operadors com en complexitat i heterogeneïtat de les activitats. I aquest creixement anual continua traduint-se en taxes de dos dígits, any rere any”. La producció agrària ecològica compta amb més de 4.000 operadors i factura 700 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa