VadeVi
‘Cava Meeting’ proposa un viatge immersiu als orígens i futur del cava

La Denominació d’Origen Cava està ultimant els preparatius d’un esdeveniment que posarà, durant dos dies, aquesta beguda en el centre d’atenció. Cava Meeting neix amb la idea d’esdevenir un gran fòrum, un “viatge per la seva excel·lència“, diran des de l’organització, que estarà guiat per diversos prescriptors vitivinícoles del panorama actual, entre els quals, els Màster of Wine Sarah Jane Evans i Pedro Ballesteros, el sommelier Ferran Centelles i el periodista especialitzat, sommelier i Formador en Cava Ramon Francàs. Tot plegat, al barceloní Espai de Transformació Creativa Casa Rius els dies 27 i 28 de novembre, on s’espera també l’assistència de convidats provinents de l’Estat, Japó, Regne Unit, Estats Units, Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Itàlia i Suïssa, mercats naturals d’aquest vi escumós.

Foto: DO Cava

Detalls del programa

Les jornades organitzades per MAHALA Wine &, i que seran conduïdes per Yolanda Ortiz de Arri i Ruth Troyano, s’obriran amb una benvinguda del president del Consell Regulador de la DO Cava, Javier Pagés, en la qual exposarà la situació actual i futura de l’entitat cavista. Les ponències i tastos les obrirà el Master of Wine Pedro Ballesteros, que endinsarà als assistents en el món dels Caves dels Elaboradors Integrals i seguirà Josep Roca, sommelier i cap de sala del restaurant El Celler de Can Roca, qui presentarà un menú ideat per a harmonitzar amb el Cava.

El sommelier Jordi Paronella Vidal (del grup de restaurants del xef José Andrés) i el també sommelier i periodista de La Vanguardia Ramon Francàs recorreran els Caves de Paratge Qualificat, els de molt llarga guarda i els que s’endinsen en una dimensió de l’anomenada “tercera criança“.

Durant la jornada inaugural també hi haurà una taula rodona amb mitjans internacionals en la qual s’analitzarà quin és el pes i la importància del Cava en els mitjans nacionals i internacionals especialitzats més destacats. Entre els ponents, la Master of Wine Sarah Jane Evans, copresidenta de Decanter World Wine Awards; la periodista Amaya Cervera, d’El País Setmanal i Spanish Wine Lover; Jamie Goode, columnista del The Sunday Express; Doug Frost, una de les tres persones en el món que posseeix simultàniament els títols de Master of Wine i Master Sommelier referent del sector del vi als Estats Units, i l’influencer gastronòmic ambaixador de la D.O. Cava Rafael Antonín. A la jornada del dilluns dia 27, que es tancarà amb un show room exclusiu de Caves de Guarda Superior.

Copes de Cava | DO Cava

Negoci i internacionalització

Les sessions de dimarts 28 de novembre arrencaran amb una taula rodona en la qual s’abordarà com crear major valor en el negoci del Cava. Es debatrà sobre la internacionalització del Cava i de com construir o afegir valor a la marca en àmbit mundial a través d’una ponència moderada per Sarah Jane Evans MW i amb la participació de Pedro Ferrer, vicepresident i CEO del Grup Freixenet; Meritxell Juvé, CEO i 4a generació de Juvé & Camps; Jaume Vial, director comercial de Mestres; Marc Morillas, especialista en disseny i construcció de marca, i Juan Manuel Bellver, director de Lavinia España.

Seguirà una ponència moderada pel sommelier Ferran Centelles en la qual Carme Ruscalleda, Jordi Paronella, Nieves Barragán i Agustín Trapero dissertaran sobre Cava i gastronomia. I tot seguit es donarà cabuda a una ponència per abordar els reptes i desafiaments científics que afronta el producte, detenint-se a analitzar la viticultura del segle XXI i els futurs sistemes de conducció i verema avançats davant el repte del canvi climàtic per part de Marco Simonit, de Mètode Simonit & Sirch de poda. També s’abordarà el paper de les mares i el tiratge amb tap de suro per part de l’enòleg, investigador i professor de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona Joan Miquel Canals.

També el dia 28 s’oferirà la possibilitat de conèixer “els orígens del Cava“, repassant la diversitat i característiques de la zonificació de la DO. Els ponents seran Pedro Ballesteros MW, Ferran Centelles i Pepe Hidalgo, director tècnic de Cellers Vicente Gandia. Ferran Centelles, acompanyat de Julie Dupouy, Quim Limonero i Guilherme Mantovani plantejaran com servir un Cava com ‘il flaut’; i arribats al migdia, serà el torn de les conclusions per part del president de la Denominació d’Origen. La cita es tancarà amb visites a 25 cellers elaboradors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa