VadeVi
Cavatast 2024: tres dies per gaudir del cava i la gastronomia del Penedès

Falten tan pocs dies que gairebé els podem contar en hores. Aquest divendres 4 d’octubre es dona el tret de sortida a Sant Sadurní d’Anoia d’una nova edició del Cavatast, la 28a, cita obligada per als amants del vi escumós i la gastronomia de la regió del Penedès. Fins diumenge 6, la mostra reunirà 25 cellers i una selecció de productes que superarà el centenar de referències. Tot plegat, en diversos espais del municipi, però amb l’epicentre de tot plegat al Parc Lluís Companys.

L’oportunitat per tastar 100 caves diferents

En paraules de l’organització, un dels principals atractius d’aquesta edició és l’àmplia oferta de caves que superarà el centenar de referències de cellers locals, siguin productors més grans o més petits i familiars, que oferiran una experiència sensorial, alhora que donaran a conèixer les característiques que fan únics i singulars els seus productes. Entre els cellers confirmats, hi són:

  • Alsina & Sardà
  • Blancher Capdevila Pujol
  • Canals & Munné
  • Cavas Hill · Ferrer Wines
  • Celler Kripta
  • Cellers Domenys
  • Codorníu
  • Covides Vinyes · Cellers
  • El Mas Ferrer
  • Fonpinet
  • Freixenet
  • Giró Ribot
  • Jaume Giró i Giró
  • Juvé & Camps
  • Maset
  • Naveran
  • Oliver Viticultors
  • Pere Mata
  • Rimarts
  • Segura Viudas
  • Sumarroca
  • Torné & Bel
  • Torrens Moliner
  • Vilarnau
  • Vins El Cep
L’esdeveniment aposta pels productes de quilòmetre zero | Cavatast

Oferta gastronòmica i tastos guiats

L’oferta vinícola es complementarà amb una proposta gastronòmica dissenyada expressament per regalar un maridatge amb els diferents estils de cava disponibles a partir de tapes creatives i tradicionals, i plats elaborats per restaurants del territori. Hi seran Camins del Nord Formatges Artesans, Càtering Pont Romà, Forn Ca l’Arseni, l’Hotel Fonda Neus, La Musclera del Delta, Mallart Artesans Xarcuters, Pastisseria Carafí, Restaurant Cal Joanet, Tastet Restauradors i Ticus Restaurant. Les persones que s’hi apropin podran adquirir sis tiquets de degustació per un preu de 10 euros, i aconseguir la copa oficial de l’esdeveniment per 5 euros, excepte si prefereixen llogar-la, que l’hauran de pagar a 3.

Paral·lelament, el Cavatast desplegarà una àmplia programació de tastos dirigits per a professionals en dues ubicacions diferents. D’una banda, al Celler de la Fassina de Can Guineu hi haurà activitats dirigides per enòlegs i professionals del sector, que guiaran els assistents a través d’una selecció de caves d’alta gamma; i, de l’altra, a l’Espai d’Activitats de la Mostra, ubicat al bell mig del Parc Lluís Companys, es faran sessions de tast més informals. Aquests tasts, oberts a tots els públics, oferiran l’oportunitat de descobrir nous productes, aprendre les diferències entre els diferents tipus de cava i maridar-los amb alguns dels plats disponibles als estands gastronòmics. Aquest espai comptarà amb la presència de productors i sommeliers.

Un any més, hi haurà música en viu durant el Cavatast | cedida

Un cap de setmana complet

A més del vi i la gastronomia, l’esdeveniment compta amb una programació de música en viu i altres activitats culturals. La música en viu, que amenitzarà les tardes i les nits del festival, anirà a càrrec de grups locals. També es recupera la Nit Jove del Cava, que omplirà de música, cava i diversió l’esdeveniment. A més, el Cavatast comptarà amb la participació dels municipis agermanats de Zegama i Cañete, que portaran una selecció de productes i activitats culturals que enriquiran encara més l’oferta de l’esdeveniment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa