VadeVi
Caves Gramona presenta el projecte “Les Veus del Vi”
  • CA
Xavier Gramona presentant Les Veus de Vi
Xavier Gramona presentant Les Veus de Vi | Ramon Roset

!–akiadsense–>

Quan era jove i estudiava enologia em deien que el cava havia de ser jove, fresc, afruitat i barat”. Amb aquestes paraules iniciava Xavier Gramona la presentació del projecte “Les Veus del Vi”, que consisteix en una col·lecció de vídeo-entrevistes a reconeguts personatges del món del vi on els protagonistes parlen sobre el canvi de paradigma del cava. Aquest canvi va consistir en el reconeixement de les llargues criances com a factor determinant de la qualitat del cava a l’atorgar-li la personalitat que l’equipara als gran vins escumosos del món. En paraules de Xavier Gramona: “El caràcter del cava el determinen el terrer d’on prové i el treball de les persones que intervenen en la seva elaboració, però la personalitat entesa com l’elegància, l’equilibri i la complexitat li atorga la llarga criança”.

El canvi de paradigma es va produir, segons Xavier Gramona, quan, coincidint amb el reconeixement mundial de la cuina catalana, en els grans restaurants els sommeliers van començar a descobrir els caves de llarga criança com uns vins capaços de competir amb els grans escumosos d’altres països. En aquestes vídeo-entrevistes, que actualment ronden els 25 episodis, hi trobem personatges com el Master of Wine Pedro Ballesteros o els sommeliers Audrey Doré i Ferran Centelles.

Xavier Gramona va explicar que amb aquest projecte han volgut documentar el canvi de paradigma del cava i aportar informació al sector. Els vídeos es poden visualitzar al canal de Youtube de les caves Gramona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa