VadeVi
Les caves Jaume Giró i Giró venen més que mai “tot i les vicissituds”
  • CA
Ramon Giró
Ramon Giró, responsable de les caves Jaume Giró i Giró | Ramon Francàs

!--akiadsense-->

Jaume Giró i Giró, una de les caves històriques de Sant Sadurní d’Anoia, ha aconseguit tancar el darrer exercici incrementant les vendes un destacat 9,8%. Ramon Giró Gramona, propietari i enòleg, destaca el fet que han aconseguit créixer durant l’any 2017 “tot i les vicissituds econòmiques i polítiques”. El celler Jaume Giró i Giró, a més, ha aconseguit batre l’any passat la seva xifra de facturació rècord, assolint unes vendes per valor de 400.000 euros. Actualment exporten un 25% de la seva producció a una desena de països, destacant Bèlgica com el seu principal feu internacional. En el darrer exercici van tornar a vendre caves als mercats nord-americà i japonès. També van obrir mercat a Guatemala i a Suïssa.

De cara a aquest any, Ramon Giró s’ha marcat com a objectiu consolidar les vendes els països on ja exporten, i també tornar a recuperar places que havien estat destacades per aquestes caves com és el cas de les de Suècia, Noruega, Dinamarca o Finlàndia.

Millora la penetració a Catalunya de la mà de Bon Preu

Així mateix, les caves Jaume Giró i Giró han aconseguit en el 2017 millorar la distribució a Catalunya gràcies a un acord comercial amb la cadena Bon Preu. Catalunya suma un 40% de les seves vendes. També destaquen les vendes que realitzen al País Basc, un 15% del total. Només un 10% de la seva producció correspon a vins tranquils. Aquestes caves sadurninenques han aprofundit també en el negoci enoturístic, amb activitats centrades al seu Pati de Cal Rei.

En els darrers anys han assolit destacats guardons, com el Vinari d’Or, el Gran Vinari i el Vinari Especial 2016 pel seu cava Brut Nature Gran Reserva Selecte 2008. També van ser distingits amb el premi al millor escumós a la Guia Gourmets 2005.

És a l’any 1920 quan Ramon Giró i Mata, exportador de vi, crea l’empresa que, cinquanta anys més tard. veurà néixer el seu primer cava. Amb origen al 1926 destil·lant licors i elaborant vi, aquestes caves del carrer Montaner i Oller de Sant Sadurní d’Anoia continuen apostant pels productes artesanals, d’agricultura ecològica i de llarga o molt llarga criança. Defensen una “filosofia artesanal per assolir una qualitat elevada amb tiratges reduïts i la selecció de les collites considerades excel·lents”. Segons Ramon Giró, que representa la tercera generació d’aquestes caves familiars, “aquests valors són els que ens diferencien”. També elaboren un producte singular de llarga tradició, un vi ranci de cava. Des de fa quatre anys que treballen amb vinyes pròpies a Sant Sadurní. De la Vinya de la Consol elaboraran aquest 2018 les primeres ampolles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa