VadeVi
Caves Llopart, primera empresa del vi que rep la Creu de Sant Jordi
  • CA
Pere i Jacinta Llopant recollint la Creu de Sant Jordi de mans del president Puigdemont | Gencat

Caves Llopart ha rebut la Creu de Sant Jordi de mans del president Carles Puigdemont. Aquest reconeixement distingeix persones i entitats amb una trajectòria acreditada que les fa mereixedores del respecte per part de la societat catalana i que treballen amb una projecció comunitària, serveixen a un objectiu que acaba estenent-se al conjunt de la societat. Llopart representa la primera empresa vitivinícola a ser reconeguda amb aquest premi, en el que la família considera un reconeixement “extens a la bona tasca duta a terme pel sector del vi català”.

Amb aquest guardó, les Caves reben la distinció a la seva trajectòria centenària dins d’un dels sectors claus de l’economia catalana. Des de la Generalitat han volgut destacar el treball dut a terme per la família per a situar-se en un lloc privilegiat del sector i per la seva voluntat d’innovació constant, la qualitat i el rigor dels seus mètodes de viticultura i el respecte a la natura.

Aquest any, Llopart celebra el 130è aniversari de l’elaboració de les primeres ampolles de cava. Va ser al 1887 al celler de la masia de Can Llopart de Subirats on el besavi de Pere Llopart va elaborar les primeres ampolles d’aquell vi escumós.

El primer document que menciona la família és un pergamí escrit en llatí i signat al Castell de Subirats el 1385. En ell es menciona a Bernardus Leopardi, o Bernat Llopart, qui rep en herència la finca de Can Llopart de Subirats i la masia familiar.

La família s’ha dedicat al cultiu de les seves vinyes de muntanya des d’aleshores, durant 25 generacions, i es troba actualment en la cinquena generació d’elaboradors de cava. El seu respecte per la natura i els métodes d’elaboració rigorosos són el segell de qualitat dels seus vins i caves, tots ells Reserva i Gran Reserva i de producció limitada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Piferrer a maig 06, 2017 | 07:55
    Piferrer maig 06, 2017 | 07:55
    Enhorabona a Caves Llopart. Grans caves i vins excel·lents. Quina diferencia de qualitat amb algunes altres marques, que diuen que el seu producte es molt Bonet...
  2. Icona del comentari de: Ramon a maig 06, 2017 | 16:34
    Ramon maig 06, 2017 | 16:34
    Enhorabona i felicitats per la trajectòria i per la constància.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa