Pét-Nat AA Aus Rosé, és el segon ancestral del Celler de les Aus
Pét-Nat AA Aus Rosé, és el segon ancestral del Celler de les Aus | @altaalella

!--akiadsense-->

AA Aus Rosé és el nou escumós ancestral rosat del Celler de les Aus, la branca dedicada a vins amb molt poca intervenció del celler Alta Alella. Es tracta d’una aposta forta per aquest tipus d’escumosos que arriba després de l’èxit del Pét-Nat AA Aus Blanc.

Pét- Nat, l’abrievatura francesa de Pétillant Naturel, es refereix al tipus d’elaboració, un procés que fa que amb una sola fermentació (a dfierència dels caves i xampanys) s’aconsegueix un vi amb bombolles.

En aquesta ocasió s’ha elaborat amb mataró, que és una de les maneres d’anomenar el monestrell, procedent de vinyes ecològiques i es presenta amb un tap de corona ja que no es fa el desgorjat típic del mètode tradicional.

Segons el Celler de les Aus, “aquest mètode dona vins escumosos secs, refrescants i completament naturals, lleugerament tèrbols perquè no es filtren i amb una gran capacitat evocadora de l’origen”. I recorden que no s’hi afegeixen ni sulfits ni cap altre producte en tot el procés d’elaboració.

Aquests dos escumosos, el blanc i el rosat “refermen l’aposta pels Pét-Nat del Celler de les Aus, el celler de vins naturals d’Alta Alella”, expliquen.

Nou comentari