VadeVi
El celler Can Descregut s’incorpora a CORPINNAT
  • CA
El celler Can Descregut s'incorpora a CORPINNAT

!--akiadsense-->

El celler Can Descregut de Vilobí del Penedès és des d’aquest dimarts nou soci de CORPINNAT. Amb aquesta incorporació, ja són deu els cellers que integren la marca col·lectiva de vins escumosos des de la seva presentació, l’abril de 2018. La marca la integren actualment Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí i, des d’avui, Can Descregut. L’assemblea de socis de l’Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT-AVEC, titular la marca, va aprovar dilluns l’ingrés de Can Descregut i el celler de Vilobí ha registrat avui mateix la seva baixa del Consell Regulador de la DO Cava.

Un celler familiar

Can Descregut és un petit celler familiar fundat l’any 1992 a Vilobí del Penedès que elaborava vi base per a cava fins que l’any 2005 els seus propietaris, Arantxa de Cara (enòloga) i Marc Milà, van decidir elaborar els vins amb la seva pròpia marca comercial, que pren el nom de la Masia de Can Descregut on s’ubica el celler. Amb una producció de 60.000 ampolles l’any (30.000 de vi tranquil i 30.000 d’escumós) Can Descregut té una extensió de 25 hectàrees de vinya situades entre Vilobí i Font-rubí on hi predominen les vinyes velles amb les varietats xarel·lo, xarel·lo vermell, macabeu, parellada i sumoll.

De fet, el celler va ser pioner en la recuperació d’una varietat històrica com és el xarel·lo vermell. Tota la producció del celler és 100% ecològica certificada i els vins tranquils, a més, s’elaboren seguint les tècniques de l’agricultura biodinàmica. Tant els seus vins tranquils com escumosos responen a criteris de mínima intervenció (llevats propis de la vinya, lleugera filtració, baixes dosis de sulfits…) “buscant expressar el caràcter dels sòls de Vilobí que aporten mineralitat per la presència rica en guixos”, ha assenyalat Arantxa de Cara.

Dos escumosos al mercat

Can Descregut té avui al mercat dos vins escumosos que des d’avui són CORPINNAT: el Descregut Reserva 2017 i el Memòria 2012, un llarga criança de més de 70 mesos. A més, elabora diverses referències de vi tranquil amb les varietats xarel·lo, xarel·lo vermell, macabeu, sumoll i merlot. Marc Milà ha argumentat que la decisió d’entrar a CORPINNAT respon “a la voluntat de posar en valor l’esforç del procés d’elaboració, des de la vinya a l’ampolla, vinificant el 100% dels vins a la propietat”.

CORPINNAT és una marca col·lectiva registrada a la Unió Europea a final de 2018 que està oberta a tots aquells cellers elaboradors de vi escumós que estiguin dintre de la delimitació territorial que estableix la marca. El territori CORPINNAT comprèn una àrea geogràfica que aglutina 46 municipis —tots els de l’Alt Penedès, i alguns del Baix Penedès, l’Alt Camp, l’Anoia i el Baix Llobregat— on, per raons geogràfiques, geològiques, climàtiques i socials, sempre s’hi han cultivat varietats autòctones per a l’elaboració de vins escumosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa