VadeVi
El Celler de Can Roca vol remoure consciències a través del vi i el menjar
  • CA

!–akiadsense–>

El celler de Can Roca és l’encarregat de servir el dinar oficial de la Cimera del Clima de Madrid aquest dilluns 2 de desembre que porta per títol La Terra s’esgota. Un àpat pensat al mil·límetre i dissenyat des de fa tres anys per “remoure consciències a través del menjar i el beure”.

Josep Roca, un dels tres germans propietaris del restaurant, explicava en declaracions a Vadevi que “és sense cap dubte el dinar més important que hem servit i segurament el més important que farem mai”.

!–akiadsense–>

Ambaixadors de l’ONU del Programa de Desenvolupament de l’ONU, els germans Roca estan decidir a posar sobre la taula una problemàtica universal i fer-ho d’una manera singular: amb el menjar i amb el vi. Les més de 200 persones que assistiran al dinar, entre elles 65 caps d’estat i de govern “estan acostumades a rebre missatges visuals i auditius sobre la problemàtica mediambiental, però segurament no ho estan tant a fer-ho a través del gust i l’olfacte”, explica Josep Roca.

“Volem visualitzar un paper diferent de la cuina més enllà de la cultura gastronòmica, el divertimento i la pompositat exagerada. Volem mostrar que la cuina es pot vestir d’una mirada ètica i de consciència i amb la idea que no és el Celler de Can Roca, és el món de la cuina que parla amb nosaltres i és així que volem que es vegi”, sentencia el propietari del restaurant.

A més del menjar on es podrà visualitzar i tastar terra seca, aigua bruta, espècies invasives i canvis de temperatura per mostrar molts dels aspectes que desequilibren el planeta, també se serviran vins singulars. Entre ells el Vi de Fang de Rendé Masdéu, amb les ampolles recollides de sota la runa del celler que va quedar completament arrasat per la crescuda del riu Francolí. També se servirà el Vi de Foc del celler Arché Pagès a l’Empordà. “Les vinyes d’aquest celler van fer de tallafoc en un incendi que va arribar a les portes de Capmany. I vaig demanar que es vinifiqués aquell raïm, només en acer inoxidable perquè no quedés emmascarat”, recorda Roca.

Aquests vins, juntament amb un ice wine alemany seran també protagonistes d’un tast conferència que el mateix Josep Roca dirigirà dilluns a la tarda dins dels actes de treball de la Cimera del Clima de Madrid. “En un saquet hi posarem tres ampolles petites amb cada un d’aquests vins. I explicarem també la meva experiència xilena en una vinyes salvatges de més de 100 anys que creixen soles i que fan raïm. Un missatge d’esperança per mostrar que la natura no ens necessita, la natura sola s’arregla per crear una biodiversitat i una riquesa per seguir el seu procés”, explica Josep Roca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa