VadeVi
Celler Credo crea les infusions de vinya “Vespres de Verema”

Les infusions es poden prendre en fred o en calent | Foto: Celler Credo

!--akiadsense-->

Celler Credo ha desenvolupat el concepte d’infusions de vinya amb la voluntat de representar les peculiaritats del paisatge vitícola del Penedès més enllà del vi. “El paisatge no només s’embotella, també s’infusiona”,"> expliquen des de celler. Els responsables de l’equip de viticultura han treballat durant tres anys en la recerca i desenvolupament d’una infusió marcada per la subtilesa i la riquesa de matisos, buscant l’equilibri just entre els ingredients per tal d’aconseguir una infusió que ens traslladi al territori de l’Alt Penedès.

Les infusions Vespres de Verema"> s’elaboren a partir d’ingredients 100% ecològics procedents de les vinyes del Celler Credo. Cada infusió està elaborada a partir de rapa de raïm, fulla de cep, pell i llavors de xarel·lo, i una petita porció de fonoll, romaní i espígol, flora que conforma el paisatge típic del mediterrani. Per davant de tot, el protagonisme el té la vinya, de manera que les plantes aromàtiques no s’hi imposen, sinó que atorguen un toc de discreta distinció.

Seguint l’estil que caracteritza el Celler Credo, les infusions Vespres de Verema"> són monovarietals de xarel·lo i d’anyada. Tota la matèria s’ha recol·lectat a mà a l’entorn natural de les vinyes de Celler Credo i s’ha assecat a les golfes de les caves Recaredo, condicionades especialment per a assecar la matèria prima.

“Es tracta de set infusions en una, és a dir, d’una infusió creada a partir d’un assemblatge de set ingredients que pretenen recrear sensorialment els paisatges del Penedès i transportar-nos a uns dels moments més màgics de la verema: el vespre, quan el dia s’allarga i s’esmalta de daurats amb la posta de sol”, expliquen els responsables del celler.

A COPA O EN TASSA

Vespres de Verema ">està concebuda com a una infusió per prendre calent en tassa de 20 centilitres o bé per a degustar en copa de vi blanc a una temperatura de 15ºC. Per a servir en copa de vi, cal infusionar durant cinc minuts i després deixar refredar fins a la temperatura desitjada. Com a protocol de servei, recomanem abocar el contingut infusionat en un decantador i col·locar el decantador en una glaçonera fins que la infusió arribi als 15ºC.

La degustació de les infusions Vespres de Verema"> està estretament lligada a instants gastronòmics, com a aperitiu o bé com a acompanyament o tancament d’un àpat.

La temperatura de servei

Vespres de Verema"> mostra -segons explica el celler- una personalitat ben diferenciada en funció de la temperatura de servei. En fred, és extremadament expressiva, secant i una perfecta aliada gastronòmica. A nivell aromàtic, hi predominen el raïm i les notes vegetals amables de la vinya, tot acompanyat d’una subtilitat balsàmica i fresca. En boca destaca per una acidesa lleugera i fresca que l’eleva i acompanya fins al final, amb un post gust llarg d’amargs afables.

En calent, Vespres de Verema"> manifesta el seu perfil més delicat -continua el celler-, amb apunts mediterranis que ens remeten al sotabosc de tardor. És reconfortant en boca i deixa entreveure apunts anisats i notes de regalèssia, acompanyades d’un perfil de tanicitat amable.

El celler recomana tastar-ho sense afegir sucre. Vespres de Verema"> es presenta en una caixa de 10 piràmides, un format d’infusió totalment biodegradable i sense grapes en el seu embalatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa