VadeVi
Celler Credo treu una caixa de vins dissenyada per ser un refugi de ratpenats
La caixa de vins es pot penjar a qualsevol lloc per convertir-se en refugi de ratpenats
La caixa de vins es pot penjar a qualsevol lloc per convertir-se en refugi de ratpenats | Celler Credo

!--akiadsense-->

El Celler Credo, els vins tranquils de Recaredo, proposen oferir un refugi als ratpenats a partir d’una caixa de vi que s’ha dissenyat expressament. És un projecte conjunt d’aquest celler de Sant Sadurní i el Museu de Ciències Naturals de Granollers, amb el suport del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

És una caixa de tres vins, amb l’exclusivitat d’haver-ne fet només 15 lots i que es poden comprar només a Celler Credo & Recaredo o bé al telèfon 93 891 02 14 i al Museu de Ciències Naturals de Granollers. A partir del març del 2021, un cop testejat l’embalatge-caseta per als ratpenats, es posarà a la venda l’estoig amb tres ampolles del vi blanc ecològic Ratpenat 2018.

La col·laboració de Recaredo amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers no és nova i ara arriba amb la creació d’aquesta caixa que compleix moltes funcions. Segons els director de Recaredo Ferran Junoy, és un objecte sostenible “que promou l’economia circular. Primer és un estoig per tres ampolles de vi i després té una nova vida. Es podrà penjar a qualsevol lloc, urbà o rural i es converteix en un refugi per ratpenats. I alhora contribueix a mantenir la població d’aquests mamífers”.

I és que des del Museu de les Ciències Naturals de Granollers recorden que els ratpenats, després de les abelles, són l’espècie més necessària per mantenir l’equilibri dels ecosistemes perquè desenvolupen diverses funcions.

Estudis recents duts a terme a Xile han demostrat que la presència de ratpenats a la vinya redueix un 30% l’afectació per plagues produïdes per insectes. Els ratpenats depreden tones d’insectes de tot tipus cada nit al nostre país. Plagues com la processionària, el barrinador de l’arròs, els mosquits o la papallona del boix, entre d’altres, troben en els ratpenats un depredador capaç de reduir la seva presència.

La caixa de vins del celler Credo que es converteix en un refugi per ratpenats
La caixa de vins del celler Credo que es converteix en un refugi per ratpenats | Celler Credo

!--akiadsense-->

Així comprant aquesta caixa de vins es pot contribuir a la preservació d’aquests mamífers. Només caldrà agafar l’estoig girar-lo a l’inrevés i tornar a col·locar la tapa. Quedarà una petita obertura que permetrà que els ratpenats hi puguin entrar. El refugi podrà acollir fins a 50 exemplars de ratpenats.

Hi ha dos models, una caixa amb tres ampolles del vi Ratpenat del celler Credo que té un preu de 75 euros i una altra amb una ampolla de Ratpenat, una de Miranius i una de Volaina que costarà 60 euros. Uns vins que ja es van crear precisament per contribuir a la preservació d’espècies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa