VadeVi
Un celler haurà de pagar 2.000€ de multa per fer servir ‘Valls’ a les etiquetes
  • CA
El document del DARP de l'expedient sancionador a Dasca Vives de Valls per fer servir el nom del municipi
El document del DARP de l’expedient sancionador a Dasca Vives de Valls per fer servir el nom del municipi | Instagram

!--akiadsense-->

Dasca Vives ha denunciat a través d’Instagram que el Departament d’Agricultura els han imposat una sanció de 2.000 euros per fer servir ‘Valls’ a les etiquetes dels seus vins. El motiu és que aquest topònim forma part de la Denominació d’Origen Tarragona i aquest celler no està sota la seva empara i per tant no el podria fer servir.

Alba Vives, copropietària del celler explica a Vadevi que des de que van començar a fer vi han rebut pressions per part de la DO Tarragona perquè hi entressin “però vam veure que no ens aportava cap benefici. Cada celler pot decidir que fa i ho respectem molt, però nosaltres bàsicament per temes burocràtics vam decidir que la feinada que ens suposava entrar a la DO no ens compensava. Som un celler petit i no donem a l’abast amb papers i gestions”.

“Ens van avisar que no podíem fer servir el nom del nostre municipi a les etiquetes, però nosaltres no ho tenim tan clar”, expliquen.

Alba Vives i Josep Dasca fan vins ecològics i biodinàmics amb molt poca intervenció i de la seva vinya pròpia que té el certificat el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica. És precisament això pel que consideren que han de poder posar ‘Valls’ a les seves etiquetes, “la DO Tarragona no pot demostrar que els nostres vins siguin d’aquí perquè no estem sota la seva empara però sí que es pot fer a través de la traçabilitat del CCPAE, podem demostrar d’on surten els nostres vins”.

Asseguren que són molt els cellers que es troben en aquesta mateixa situació a Catalunya i que han rebut mostres de suport d’arreu. És per això que estan preparant d’una banda una al·legació basant-se en la norma europea que diu que qualsevol aliment ha d’indicar el seu origen, i d’una altra un manifest amb altres cellers que es troben en una situació similar.

“Això s’ha de parlar i s’ha d’arribar a un acord No pot ser que no puguem identificar el nostre municipi”, assegura. Alba Vives lamenta que ara s’afegeixi això a la caiguda de vendes i a la plaga del míldiu “una cosa així és un sotrac perquè no som una gran empresa. Som un petit celler familiar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa