
!--akiadsense-->
Mas Blanch i Jové no està connectat a la xarxa elèctrica i fins ara l’energia que necessitaven pel funcionament de les instal·lacions provenia d’un generador de gasoil i d’algunes plaques solars.
Però la cura pel medi ambient d’aquesta empresa va més enllà de l’elaboració de vins ecològics i és per això que han decidit apostar fort per l’energia solar.
Amb una inversió de 200.000 euros aconseguiran cobrir el 99% de les necessitats energètiques del celler amb un parc fotovoltàic format per 110 plaques d’última generació i 48 bateries de 2500 watts. Aquestes bateries són les que permetran tenir energia tot l’any encara que no faci sol.
La gerent, Sara Jové, ha explicat a Vadevi.cat que feia temps que s’estaven plantejant una ampliació del celler, però només amb la introducció de noves propostes enoturístiques com els esmorzars han detectat que la despesa energètica i mediambiental és molt important. “És per això que hem decidir posposar l’ampliació i invertir en el parc fotovoltàic”.
A més hem calculat que, subtitutir les energies fòssils per la solar suposarà deixar de gener prop de 32 tones de CO2 a l’any.
L’excedent energètic que s’anirà emmagatzemant a les bateries serivirà també perquè tots els visitants que arribin en cotxe elèctric puguin carregar els seus vehicles de forma gratuita.
Mas Blanch i Jové, elabora 55.000 ampolles de vi, totes procedents de viticultura ecològica i cada any organitza la Vinya dels Artistes, una activitat que convida a creadors de diferents disciplines a intervenir en el territori i a les instal·lacions del celler per conjuminar l’art amb el vi.