VadeVi
El celler Mas Llunes presenta la nova anyada d’un renovat Emporion
  • CA
Mas Llunes Emporion

!--akiadsense-->

Les runes d’Empúries ha estat el lloc triat pel celler Mas Llunes de Garriguella (DO Empordà) per presentar la nova anyada d’un dels seus vins més emblemàtics, l’Emporion. La nova anyada 2016 presentada aquest dilluns, segueix a l’anyada 2009 fins ara al mercat.

Amb una imatge totalment renovada on s’ha substituït l’ampolla bordelesa per la borgonyesa i amb una etiqueta en la línia de la nova imatge que es va encetar amb el Rhodes, en el cupatge del nou Emporion guanyen pes i protagonisme les varietats autòctones de l’Empordà, el lledoner negre i la caranyana negre enfront de les varietats foranies. La criança continua essent de 12 mesos en bótes de roure. Aquest vi és el primer del celler que es tapa amb un tap de suro de proximitat de la zona amb DO, dins del projecte Taps de Finca, del qual en formen part.

En un discurs emotiu, l’Antoni Roig, actual propietari del celler, ha fet un repàs de l’actualitat del celler, tot explicant els diversos projectes en els que estan immersos, fent una defensa aferrissada del seu caràcter empordanès i de la seva pertinència a la DO Empordà. Tota l’explotació es treballa en agricultura ecològica, trobant-se en període de conversió per obtenir el segell ecològic que esperen tenir-lo ja pels vins de l’anyada 2021 i en aquest moment estant certificats en producció integrada com a pas previ a l’ecològic.

L’acte també ha servit per retre homenatge al pare i oncle de l’actual propietari del celler i per anunciar el relleu generacional del celler amb la incorporació de la filla de l’Antoni, la Gemma Roig, qui en paraules de l’Antoni “representa ja el present i el futur més proper del celler”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa