VadeVi
Els cellers afectats pel coronavirus podran rebre fins a 6.000 euros cadascú, del departament d’empresa
  • CA
Les vinyes del Celler Clua no t'aturen tot i el coronavirus

!–akiadsense–>

El Departament d’Empresa i Coneixement obrirà una línia d’ajuts d’1,65 milions d’euros per als cellers amb denominació d’origen de Catalunya afectats econòmicament pel coronavirus. En concret, es podran beneficiar dels ajuts els cellers inscrits a alguna de les denominacions d’origen de Catalunya, amb condició de pime, amb la seu social o operativa a Catalunya i amb una reducció de la facturació de com a mínim un 20% durant el període inclòs entre el 14 de març i el 20 de juny de 2020. La subvenció consisteix en una aportació màxima de 1.200 euros per cada treballador donat d’alta al Sistema especial per a treballadors per compte d’altri agraris, amb un màxim de 6.000 euros per celler.

L’import variarà en funció de la durada de l’alta de cada treballador. Els ajuts contemplen una dotació de 900 per una durada d’entre dos mesos i menys de quatre i 1.200 euros per una durada de quatre mesos o més. L’import s’abonarà en un pagament únic en el moment en què es resolgui la concessió.

Les bases s’han publicat aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i en els pròxims dies s’obrirà la convocatòria per poder sol·licitar les subvencions.

Les exportacions agroalimentàries de Catalunya han crescut un 9,18% en valor i un 4,37% en volum durant el primer semestre de 2020, segons dades del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Per la seva banda, les exportacions del sector del vi i el cava, que representa el 4,07% del total, han disminuït un 13,55% en valor i un 5,49% en volum, respecte al mateix període de 2019. De fet, els consells reguladors de les denominacions d’origen preveuen que la disminució dels ingressos dels cellers en 2020 sigui de fins al 35% respecte a l’any anterior.

La pandèmia ha tingut un fort impacte en l’activitat pels cellers de denominació d’origen bàsicament per l’aturada de l’activitat del canal de distribució HORECA (hotels, restaurants i cafeteries). Així mateix, el ritme intern dels cellers s’ha disminuït per l’aplicació de les mesures per prevenir la transmissió del virus.

A Catalunya hi ha onze denominacions d’origen relatives al vi amb uns 600 cellers inscrits. El teixit empresarial dels cellers el componen majoritàriament petites i mitjanes empreses, les quals tenen menys recursos que les empreses grans per mantenir l’activitat i l’ocupació en el context de la pandèmia provocada pel coronavirus.

Per aquest motiu, els ajuts impulsats pel Departament d’Empresa i Coneixement “reconeixen la singularitat” dels cellers com a pimes en relació amb els seus nivells de facturació i el nombre i el règim d’afiliació dels seus treballadors. L’objectiu d’aquesta línia és contribuir al manteniment de l’activitat dels cellers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa