VadeVi
Cellers Maset presenta la nova gamma de vins Ritual
  • CA

El passat dimarts 1 de juny va sortir a la venda la nova gamma de vins Ritual de cellers Maset, formada per un vi blanc i un vi rosat. Els dos nous productes, sota l’empara de la DO Penedès, reten homenatge al ritual de gaudir d’una ampolla de vi, ja sigui sol o ben acompanyat.

El Ritual blanc és un vi jove elaborat amb un cupatge de varietats blanques aromàtiques de la serra prelitoral penedesenca (70% moscatell de Frontignan, 20% sauvignon blanc i 10% gewürztraminer). Les tres varietats es vinifiquen per separat en tancs d’acer inoxidable. Abans de la fermentació es realitza una maceració del most amb les seves pells a baixa temperatura, a uns 8ºC, per extreure’n les aromes varietals. La fermentació es realitza a temperatura controlada. Els primers dies se situa al voltant dels 18ºC per a extreure’n el màxim d’aromes primàries. Un cop passat aquest temps, baixen la temperatura fins als 14ºC per aconseguir estabilitzar el vi i mantenir les aromes obtingudes durant la fermentació alcohòlica. Finalitzat aquest procés, realitzen un curós trasbals del vi conservant les mares més fines. Amb aquestes mares realitzen petits remoguts (battonages) durant un mes per obtenir untuositat i complexitat en boca. El Ritual blanc 2020 destaca per la seva bona acidesa i per les seves intenses aromes de pera, litxi i raïm sobre un fragant fons floral i cítric. Un vi accessible, suau i llaminer, ideal per a prendre sol o acompanyant plats lleugers.

Ritual blanc, de cellers Maset | Cellers Maset
Ritual blanc, de cellers Maset | Cellers Maset

El Ritual rosat és un vi jove, sorprenentment complex, elaborat amb les varietats negres merlot (60%) i garnatxa negra (40%). Les vinyes estan situades a 400 metres d’altitud al nord-oest del Penedès. El raïm merlot li aporta frescor i profunditat, mentre que la garnatxa negra el seu marcat caràcter afruitat. S’elabora seguint la vinificació d’un vi blanc, realitzant una lleugera maceració en premsa del most flor i del most de primera premsada amb les seves pells a una temperatura de 10ºC durant dues hores. La fermentació es realitza en tines d’acer inoxidable a temperatura controlada. Els primers dies els llevats treballen a 16ºC per extreure les aromes primàries. Passat aquest temps, baixen la temperatura a 12ºC per estabilitzar aromes i color. Un cop acabada la fermentació alcohòlica realitzen un trasbals per separar el vi de les seves mares, mantenint-lo a baixa temperatura i sense oxigen per a evitar la seva oxidació. El Ritual rosat 2020 sobresurt per les seves fragants aromes de fruita vermella (cirera i gerds) i cítriques (aranja) sobre un perfumat fons floral (flors de tarongina i rosa). Un vi fresc i afruitat que acompanyarà a la perfecció receptes de marisc o qualsevol arròs mariner.

A més, enguany, el concurs de vins i escumosos Giroví 2021 li ha atorgat la medalla Gran Or en la categoria Rosats. Un reconeixement que reforça la seva ferma aposta per oferir vins de gran qualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa