VadeVi
Els cellers del Penedès celebren la recuperació de visitants
  • CA

Els cellers de la Ruta del Vi del Penedès van camí de recuperar xifres de visitants d’abans de la pandèmia. Dades oficials d’ACEVIN i el Consorci de Promoció Turística del Penedès parlen de 178.000 persones rebudes durant tot el 2021; i que enguany, comptabilitzant només els cinc primers mesos de 2022, ja s’hauria superat les 120 mil visites, superant en un 60% les registrades durant tot l’any passat.

President d'Enoturisme Penedès, Ramon Riera
President d’Enoturisme Penedès, Ramon Riera | ACN

Ramon Riera, president del Consorci gestor de la seva Ruta del Vi, destaca que, “tot i les dificultats del moment, l’informe de visitants del 2021 mostra que Penedès segueix estant dins de les principals Rutes del Vi de l’Estat i dóna bons indicis de recuperació pel futur”.

Segons els seus responsables, on Enoturisme Penedès posa la mirada és al 2019 com a punt de referència abans de la irrupció de la covid. Aquell any, els cellers de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf adherits a la ruta vinícola van rebre 370.000 visitants. Aquest 2022, tenint en compte que encara queda per davant tot l’estiu i la verema, el sector dona per fet que a finals d’any s’hauran igualat o fins i tot superat aquells registres. Una recuperació basada en el turista estatal, ja que els visitants estrangers encara no remunten.

Vinyes del celler Oriol Rosell,
Vinyes del celler Oriol Rosell, a Castellet i la Gornal, Penedès | ACN

Bons registres, a falta del turisme estranger

De fet, l’entitat celebra els bons registres “malgrat encara no s’ha recuperat el turisme estranger“, diran a l’ACN, posant èmfasis també en el fet que la covid hauria motivat diversos cellers a invertir en noves propostes turístiques. Al conjunt del sector hi destaca a més a més un significant creixement de les terrasses o bar de vins i de les programacions culturals durant els mesos d’estiu.

Riera assegura que els últims dos anys els cellers “han identificat” les virtuts d’oferir visites i no tant sols dedicar-se a la producció de vins i escumosos. “Hi ha un potencial que, si es posa al servei del turisme, aporta reputació, prestigi i un augment de vendes“, compartia Riera en el marc d’una trobada amb premsa a les caves Oriol Rosell de Castellet i la Gornal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa