VadeVi
Els cellers del Penedès celebren la recuperació de visitants

Els cellers de la Ruta del Vi del Penedès van camí de recuperar xifres de visitants d’abans de la pandèmia. Dades oficials d’ACEVIN i el Consorci de Promoció Turística del Penedès parlen de 178.000 persones rebudes durant tot el 2021; i que enguany, comptabilitzant només els cinc primers mesos de 2022, ja s’hauria superat les 120 mil visites, superant en un 60% les registrades durant tot l’any passat.

President d'Enoturisme Penedès, Ramon Riera
President d’Enoturisme Penedès, Ramon Riera | ACN

Ramon Riera, president del Consorci gestor de la seva Ruta del Vi, destaca que, “tot i les dificultats del moment, l’informe de visitants del 2021 mostra que Penedès segueix estant dins de les principals Rutes del Vi de l’Estat i dóna bons indicis de recuperació pel futur”.

Segons els seus responsables, on Enoturisme Penedès posa la mirada és al 2019 com a punt de referència abans de la irrupció de la covid. Aquell any, els cellers de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf adherits a la ruta vinícola van rebre 370.000 visitants. Aquest 2022, tenint en compte que encara queda per davant tot l’estiu i la verema, el sector dona per fet que a finals d’any s’hauran igualat o fins i tot superat aquells registres. Una recuperació basada en el turista estatal, ja que els visitants estrangers encara no remunten.

Vinyes del celler Oriol Rosell,
Vinyes del celler Oriol Rosell, a Castellet i la Gornal, Penedès | ACN

Bons registres, a falta del turisme estranger

De fet, l’entitat celebra els bons registres “malgrat encara no s’ha recuperat el turisme estranger“, diran a l’ACN, posant èmfasis també en el fet que la covid hauria motivat diversos cellers a invertir en noves propostes turístiques. Al conjunt del sector hi destaca a més a més un significant creixement de les terrasses o bar de vins i de les programacions culturals durant els mesos d’estiu.

Riera assegura que els últims dos anys els cellers “han identificat” les virtuts d’oferir visites i no tant sols dedicar-se a la producció de vins i escumosos. “Hi ha un potencial que, si es posa al servei del turisme, aporta reputació, prestigi i un augment de vendes“, compartia Riera en el marc d’una trobada amb premsa a les caves Oriol Rosell de Castellet i la Gornal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa