VadeVi
Els cellers petits guanyen les elecions a la DO Terra Alta i a la DO Montsant
  • CA
Les votacions a la DO Montsant s'han fet de les 10h a les 17h d'aquest dijous
Les votacions a la DO Montsant s’han fet de les 10h a les 17h d’aquest dijous

!–akiadsense–>

Les candidatures, Junts pel Montsant i PEVITA s’han imposat a les eleccions a les denominacions d’origen Montsant i Terra Alta després de les votacions que s’han fet aquest dijous a Falset i Gandesa.

Amb aquesta jornada es clouen les eleccions per a la renovació dels consells reguladors de totes les denominacions d’origen catalanes. Només restarà la constitució dels plens de la DO Terra Alta i la DO Montsant que es faran la setmana vinent i on s’hauran d’escollir els nous presidents.

En el cas de la Terra Alta, fa quatre anys ja es va haver de votar perquè en el cens D de cellers elaboradors s’hi havien presentat dues candidatures. En aquesta ocasió, s’ha hagut de votar també al cens B de viticultors no adscrits a cooperatives. En el cens B ha sortit un representant de PEVITA i un altre d’Unió de Pagesos i en el cens D PEVITA amb 5 representants: Celler Rialla, Agrícola Fuster, Altavins Viticultors, Celler Herència Altés i Celler Xavi Clua.

PEVITA es presentava en aquestes eleccions posant el focus amb la necessitat de limitar el rendiment a la vinya, tal com explicàvem a Vadevi, i tot fa pensar que el president serà Joan Arrufí que ja ha estat al capdavant de la DO els última 4 anys.

Pel que fa a la DO Montsant, i per primera vegada des de la seva creació, s’ha hagut de votar i en els tres censos que ha guanyat la candidatura Junts pel Montsant. En el cens D de cellera embotelladors els representants seran: Cellers Sant Rafel, Celler Comunica, Celler Coca i Fitó, Celler Cairats i Celler Masroig.

A l’espera de la constitució del ple i de l’elecció del nou president que es farà la setmana vinent, tot apunta que de nou repetirà Pilar Just que n’ha estat la presidenta els últims 4 anys.

A la resta de denominacions d’origen no han hagut de votar però no a totes repeteixen la presidència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa