VadeVi
Cellers Tarroné amplia la gamma Merian amb un rosat ecològic de garnatxa negra
Merian Rosat

!--akiadsense-->

Cellers Tarroné amplia la gamma de vins Merian amb un rosat ecològic elaborat amb garnatxa negra de Batea. És el tercer vi rosat del celler, després de Mas Tarroné i Sisquera, i el més delicat de la gamma Merian, que representa el caràcter i la força del terrer a la Terra Alta.

Malgrat la pandèmia, Cellers Tarroné ha seguit endavant amb els seus plans enològics i ha tret al mercat Merian rosat 2020 com tenia previst, després d’observar que hi ha una demanda creixent, principalment a l’exportació, de vins rosats de qualitat, elaborats amb varietats autòctones i de cultiu ecològic.

Per a l’elaboració de Merian rosat 2020 s’han tingut en compte les inquietuds i els valors de Cellers Tarroné que, en el terreny de la viticultura, passen per elaborar vins respectuosos amb el paisatge amb l’ús de pràctiques agrícoles que assegurin la sostenibilitat del medi i, en el terreny enològic, per crear vins de màxima qualitat i preus assequibles, coherents amb la manera de fer honesta del celler familiar i reflex del terrer auster i caràcter de la Terra Alta.

Merian rosat 2020 s’elabora amb raïms de garnatxa negra idònies per a l’elaboració d’un vi rosat delicat i ple de subtilesa. Els sòls de les vinyes son pobres, de composició argilo-calcaris, amb matèria orgànica i on la pluviometria és escassa. A diferència de Mas Tarroné i Sisquera, que també son rosats monovarietals de garnatxa negra, Merian rosat 2020 és de cultiu ecològic. El raïm entra al celler i molt ràpidament es premsa perquè l’extracció de color sigui mínima i el resultat sigui un rosat pàlid. Té una criança amb les mares de 4 mesos i s’utilitza la tècnica del battonage. El resultat és un vi fresc, però molt més delicat i voluptuós que els dos anteriors, que evoluciona molt bé en ampolla com a mínim entre 2 i 3 anys després des de que surt al mercat. La imatge de Merian rosat segueix la línia dels altres dos vins de la mateixa gamma, el blanc i el negre, consolidant la idea de “beure com qui llegeix una novel·la”. En aquest cas i com a diferència, se suggereix la lectura de novel·les de viatges, cavalleresques, d’aventures i exòtiques a través de les imatges que hi ha reflectides al disseny. Merian representa el caràcter i la força del terrer de Batea i són vins homenatge a Mercè i Antonio, que van llegar als nous responsables del celler la tradició i el bon saber fer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa