Vi ranci Cellers Unió

!--akiadsense-->

Cellers Unió recupera un dels vins de postres més tradicionals de casa nostra i presenta el seu nou vi ranci. Es tracta d’una petita producció elaborada al Celler de Vilalba dels Arcs, on la solera original reposava des de l’any 1928. Els enòlegs de Cellers Unió han recuperat aquesta solera per crear un vi ranci elaborat amb raïms de la varietat garnatxa blanca i sense addició d’alcohol.

El “Vi Ranci Unió” prové de vinyes seleccionades de la varietat garnatxa blanca. El most fermenta en tines d’acer inoxidable i posteriorment passa a fer la criança en bótes de roure i castanyer. La criança es fa pel mètode de soleres i criaderes a partir d’una solera original de 1928, en bótes que no omplim del tot per facilitar l’oxidació del vi. No s’afegeix alcohol addicional i simplement es deixa que el lent procés de criança concentri el vi i el converteixi en una beguda intensa i molt rica en matisos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Andreu a març 15, 2019 | 14:42
    Andreu març 15, 2019 | 14:42
    Aquest vi Ranci prové d'unes botes que va adquirir la cooperativa de Vilalba dels Arcs d'una casa particular de la mateixa localitat les soleres provenen d'antics vinyes del nord de la provicia de Castelló

Nou comentari

Comparteix