El nou celler dels Guiamets, que pertany al grup cooperatiu Unió, ja és una realitat. Aquest divendres 13 de maig s’ha inaugurat després d’una important ampliació que ha comportat una inversió de més de 3 milions d’euros. “Amb les noves instal·lacions, diran des de l’entitat, es pretén donar un nou impuls a la millora en la qualitat dels nostres vins i, a la vegada, adequar el celler per a fomentar les visites de potencials clients”.

La inauguració ha estat presidida per la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, acompanyada per l’alcalde de la població i el president d’Unió, Josep Pere Colat, entre d’altres autoritats.

La Consellera Teresa Jordà talla la cinta en l’acte inaugural | Joan Carrion

L’ampliació del projecte s’explica per “l’èxit dels vins de la Denominació d’Origen Montsant i per les seves perspectives de creixement”, apunten des de l’entitat. Són unes “instal·lacions modernes” que ocupen una superfície construïda de 1.200 m2, i que hi veuran funcionar una nova línia d’envasat que permetrà assolir el creixement previst de vendes de vins envasats sota aquesta DO. A la planta subterrània s’hi ha ubicat una nova sala de criança on hi reposen 600 botes de roure francès i americà.

“El nou espai s’ha concebut perquè el client pugui gaudir d’una experiència memorable i única”, comparteix l’entitat responsable. Per una banda, expliquen, “permetrà degustar els vins de Cellers Unió de la DO Montsant, i, de l’altra, serà un espai òptim per gaudir de les vistes que mostra l’elevada sala de tast”. L’ampliació respon en part a la voluntat del grup de “potenciar l’enoturisme a la zona per contribuir a dinamitzar econòmicament aquest municipi del Priorat”.

El celler dels Guiamets es troba ubicat al centre d’aquesta població prioratina. És original de 1917 i s’ha anat adaptant fins a convertir-se en un celler modern i versàtil. Va entrar a formar part del grup cooperatiu d’Unió l’any 2014 i actualment està a càrrec de l’enòleg Àngel Teixidó. Entre d’altres marques, s’hi elabora la gamma de vins Perlat.

Cellers Unió és un celler cooperatiu fundat a Reus l’any 1942. Agrupa milers de famílies de petits agricultors i, actualment, elabora vins de les Denominacions d’Origen Montsant, Terra Alta, Tarragona, Catalunya, Cava i de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa