VadeVi
CEVIPE preveu una verema de menys producció però de qualitat excel·lent

La cooperativa de La Granada ha iniciat aquesta setmana la verema donant el tret de sortida de la campanya 2016 a CEVIPE i just després ho ha fet la Cooperativa d’Albinyana. Les varietats que s’estan veremant en aquests moments són les primerenques chardonnay i pinot noir que s’utilitzen per a l’elaboració de vins base cava.

Pel que fa a la qualitat del raïm s’estima que serà excel·lent gràcies, en bona part, al bon estat sanitari dels ceps i del raïm, tot i que algunes zones s’han vist afectades per calamarsades i el míldiu.

Enguany, també ha augmentat el nombre de raïms que han sortit en cep, però en els controls de maduresa s’ha detectat una disminució del pes respecte anteriors campanyes. Això és degut principalment a la disminució de la pluja.

Cal tenir en compte que de juliol a juliol la normalitat pluviomètrica estaria al voltant dels 500 l/m2 i enguany fins el 31 de juliol ha estat de 345 l/m2. Aquesta dada marcarà de forma important el pes dels raïms, i per tant, els resultats de la verema d’enguany.

Tot i que aquestes condicions d’humitat, precipitacions i temperatura poden influir en l’equilibri d’àcids i sucres i en la maduresa química del raïm, s’espera que la qualitat serà molt bona.

Pel que fa al ritme de maduració s’està accelerant en les varietats primerenques i en tipus de sòls en situació d’estrès hídric, però s’espera que el raïm es pugui collir en el seu grau òptim de maduresa. En general, doncs, no s’espera un avançament de la verema respecte l’any passat.

Des de CEVIPE la previsió és de començar durant la segona quinzena d’agost, la verema de forma generalitzada i que s’allargui fins a mitjans d’octubre a les zones més altes del Penedès i a la Conca de Barberà. El punt àlgid d’entrada de raïm serà la primera quinzena de setembre.

CEVIPE (Centre Vinícola del Penedès) és una empresa cooperativa de segon grau que integra 13 cooperatives vinícoles arrelades al territori de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf, el Tarragonès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà que en total suposen 6200 hc de vinya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa