El Chateau Mouton Roschild més barat de la història
El Chateau Mouton Rotschild més barat de la història | Instagram

!--akiadsense-->

Els errors a un restaurant i més si són de grans dimensions poden passar, el que no és tan habitual és que sigui d’aquestes dimensions. Potser per això el restaurador de Nova York, Keith McNally ha tardat dos anys a explicar-lo.

A través del seu compte d’Instagram relata com una nit, a l’emblemàtic restaurant Balthazar, quatre empresaris de Wall Street van demanar el vi negre més car de la carta, el Chateau Mouton Rothschild de 2.000 dòlars. Un vi que es va decantar. Alhora a una altra taula del restaurant una parella va escollir un pinot noir de 18 euros l’ampolla, el més barat del restaurant, però van demanar si els hi podien decantar. I els cambrers així ho van fer.

És en aquest punt que va arribar la confusió perquè els dos vins estaven en uns recipients idèntics i sense voler es van intercanviar. El vi de 18 euros va acabar a la taula dels empresaris i el Chateau Mouton Rothschild a la taula de la parella jove. Curiosament i s’entén que precisament per això van demanar que els hi decantessin el vi, quan els hi van servir, feien broma com si s’estiguessin prenent un vi molt car, “i van parodiar les maneres de fer els esnobs del vi” explica McNally.

Quan els cambrers es van adonar de l’error, “horroritzats” van trucar al seu cap, que era a casa. El restaurador va córrer cap al local “no sabia si admetre l’error o permetre que continuessin bevent amb la feclicitat que dona la ignorància. Això hauria estat el més fàcil. Però vaig decidir dir la veritat a les dues parts”.

Els que hi van sortir guanyant van ser la parella jove a qui molt amablement, el restaurant els va cobrar, 18 euros, el preu del vi que havien demanat, però no pas del vi que es van beure.

Nou comentari