VadeVi
Château Petrus 2000, el vi de Bordeus envellit a l’Estació Espacial Internacional
  • CA

Dotze ampolles de Château Petrus 2000, que havien estat enviades a l’espai, van tornar a la Terra al gener després de 14 mesos d’envelliment a l’Estació Espacial Internacional per a ser enviades a Bordeus perquè fossin analitzades i tastades. Tot i que el vi emprat en aquest projecte d’innovació, liderat per l’empresa Space Cargo Unlimited, havia estat un secret fins ara, la companyia finalment ha confirmat de quin vi es tractava.

El primer tast, que ha tingut lloc aquest mateix mes de març, va reunir dotze persones que van provar mostres de 30mm tant del vi de la Terra com el de l’Espai. Segons va explicar Jane Anson, corresponsal de Bordeus de la revista ‘Decanter’, el vi de la Terra “tenia exactament el gust que esperaries que tingués” però que, en canvi, el vi de l’espai era “deliciós però semblava dos o tres anys més evolucionat”, amb “més aromes florals i els tanins eren una mica més suaus”. Tot i això, va afegir, com que només va poder tastar el vi d’una ampolla, no pot assegurar que no hi hagi variació entre elles.

Petrus 2000, el vi enviat a l'espai
Petrus 2000, el vi enviat a l’espai | Chateau Petrus

En resumir el tast, el professor Philippe Darriet, de l’Institut de les Ciències de la Vinya i del Vi de Bordeus, va dir que tots dos vins van ser “considerats grans vins”, cosa que vol dir, com a mínim, que l’estada de 14 mesos a l’espai no va tenir cap efecte sensorial negatiu. També va afegir que, tot i que els qui el van tastar van identificar diferències en el color, el gust i l’olor dels vins, això depenia de la “sensibilitat” de cadascú.

Pel que fa a les anàlisis químiques, Darriet espera que els resultats puguin ser publicats en una revista científica internacional. El Petrus 2000, a dia d’avui, és un vi exclusiu amb un preu mitjà de 5.450€ l’ampolla, i va ser triat amb “criteris enològics” perquè necessitaven, entre d’altres, un vi estructurat que estigués dominat per una sola varietat de raïm, en aquest cas el merlot. Juntament amb el vi, es van enviar 160 esqueixos de vinya de Cabernet Sauvignon i 160 de Merlot per identificar si, en absència de gravetat, havien patit canvis importants. Els resultats es coneixeran properament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa