VadeVi
Cinc cellers del Penedès s’uneixen per a produir llevats ecològics de les pròpies parcel·les

Ecollevat. Aquest és el nom del projecte pilot de producció d’un llevat ecològic que es vol utilitzar per a l’elaboració de vins escumosos. Un projecte que naix per a cobrir la necessitat d’aquelles empreses que aposten per elaborar vins i caves ecològics com a millora de la competitivitat qualitativa en el sector i que no podien fins ara elaborar-los amb llevats autòctons de les seves parcel·les i multiplicats amb matèria primera ecològica.

Liderat pel celler Juvé & Camps i coordinat per INNOVI, l’equip d’estudi està format per Torelló Llopart, Gramona, Freixenet i Segura Viudas. I tot plegat, amb l’objectiu de produir de diferenciar el seu producte a través de la utilització de la biodiversitat de microorganismes existents en les seves parcel·les. A més, també pretén obtenir llevats ecològics de comportament conegut per a elaborar productes eco/bio; incrementar el control sobre la fermentació i millorar la concentració de llevats actius per a subministrar als cellers per a la seva aplicació industrial immediata.

D’aquesta manera, s’esperen beneficis o resultats del tipus que es pugui incorporar un llevat o més amb possible certificació ecològica: P29 (propietat de l’INCAVI) i alguna altra soca que es decideixi en el marc del projecte; així com la possibilitat d’aprofundir la singularització dels vins; i que es pugui incorporar un tret diferencial de sostenibilitat i autenticitat en els productes.

Aquest Projecte està co-finançat pel fons FEADER de la UE i el DARP de la Generalitat de Catalunya, a través de l’operació 16.01.01 (cooperació per a la innovació) del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.

Nou comentari

Comparteix