VadeVi
Cinc empreses internacionals nominades al premi que atorga Primum Familiae Vini
Els membres de Primum Familiae Vini
Els membres de Primum Familiae Vini | Torres

!--akiadsense-->

Sota el lema d’optimisme en temps de crisi, les 12 famílies que integren Primum Familiae Vini (PFV), entre elles la catalana Torres, han nominat cinc empreses de diferents països com a finalistes al premi ‘Family is Sustainability’ dotat amb 100.000 euros. Aquesta associació està formada per dotze famílies europees històriques elaboradores de vi.

“Des de PFV, creiem fermament que les empreses familiars són la base de les economies regionals i nacionals i que les millors tenen un profund compromís amb el desenvolupament sostenible. Les bones companyies familiars, com les cinc que figuren a la llista de finalistes, personifiquen la responsabilitat social i ambiental, així com la qualitat del producte. Aquests valors profunds cobren una rellevància més gran en temps turbulents i durant la devastadora pandèmia actual”, explica Matthiew Perrin, President Executiu de PFV.

De la seva banda, Paul Symington, President de PFV assegura que “les dotze famílies PFV hem treballat durant generacions per assolir l’excel·lència en els nostres vins i mantenir la independència de les nostres vinyes, malgrat els nombrosos reptes que sovint semblaven insuperables. Hem creat aquest premi per distingir altres empreses familiars i expressar la nostra confiança en la resiliència de les companyies familiars tant durant els bons temps com en els més difícils”.

El mes de febrer, les dotze famílies PFV es tornaran a reunir per escollir el guanyador del Premi PFV de 100.000 euros entre els cinc finalistes. I la decisió es donarà a conèixer el març del 2021.

Els finalistes són Makhila Ainciart Bergara, d’Iparralde, que fabriquen bastons fets a mà des de fa 6 generacions. N’han fabricat per pel Papa Joan Pau II, Charles Chaplin i per a tots els president de la Cinquena República francesa.

Del Japó s’ha escollit una empresa familiar de 14 generacions fabricant de porcellana. Es diu Chin Jukan Kiln i són ceramistes des de 1623.

Manetti Battiloro, és una empresa italiana que des de fa 15 generacions fabriquen pa d’or a Florència. En concret des de 1582. De fet Matteo Manetti va treballar amb Miquel Àngel a la basílica de Sant Pau a Roma.

També hi ha un finalista que és del Regne Unit. L’hotel de luxe a Londres, The Goring Hotel, és l’únic de la ciutat que encara està en mans de la família fundadora. Establert el 1910 per Otto Goring, l’hotel està gestionat per la quarta generació i compta amb la Royal Warrant (Ordre Real de nomenament) concedida per la reina Isabel II.

I l’últim finalistes és belga. La Maison Bernard és un negoci familiar a Brussel·les dedicat a la construcció de violins. Són els lutiers més antics del món i recentment han restaurat un Stradivarius de 1723.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa