VadeVi
Cinc escumosos de postres per acompanyar la Mona de Pasqua
  • CA
Cinc escumosos de postres que combinen perfectament amb la Mona de Pasqua
Cinc escumosos de postres que combinen perfectament amb la Mona de Pasqua | Ramon Roset

!--akiadsense-->

S’acosten unes festes de Pasqua que de ben segur les recordarem durant molt de temps. Però dins de la anormalitat de la situació, hem de fer que aquesta Pasqua confinada sigui una bona Pasqua i aprofitant la gran quantitat de nous “xefs” que s’han format aquests dies, gràcies a la generositat dels cuiners més o menys consagrats que han compartit receptes per les xarxes de ben segur que en cap casa hi faltarà una Mona de Pasqua, i sinó les pastisseries us les faran arribar de bon grat als vostres domicilis perquè cap fillol es quedi sense la seva mona.

I també caldrà acompanyar-les d’un bon vi, vi dolç o escumós, sempre català, que els diferents cellers i botigues de vins també us enviaran gustosament a casa vostra. Si no sabeu quin triar us suggerim uns quants escumosos, però no els clàssics brut o brut nature, sinó escumosos pensats especialment per acompanyar postres. Aquesta mena d’escumosos, que són del tipus semi-sec (entre 32 i 50 gr/l. de sucre) o dolços (més de 50 gr/l. de sucre), són precisament els que per la seva càrrega de sucre es relacionen de manera més adient amb la pastisseria més potent. Amb les elaboracions actuals, aquesta mena d’escumosos no tenen res a veure amb els d’abans i són d’una qualitat extraordinària. Són els escumosos que més fan lluir els licors d’expedició, aquells elixirs que amb tant de mim i secretisme en tenen cura tots els cellers. Atreviu-vos a descobrir-los!

Gramona Gran Cuvée de Postres

Aquest Corpinnat és un dels pocs escumosos d’aquesta mena que és un gran reserva, amb una criança de més de 30 mesos. L’elaboren amb un cupatge format per un 33% xarel·lo, 33% macabeu i 33% parellada. El dosatge de 50 gr/l. es fa amb un licor d’expedició, que és un dels gran secrets de la casa. Destaca pel gran equilibri entre l’acidesa, la dolçor, al que s’hi afegeix la complexitat de les notes de criança que el fan molt atractiu. PVP aproximat: 11 euros.

Cuvée de Prestige Malvasia de Freixenet.

Aquest extraordinari cava elaborat per Freixenet amb la varietat Malvasia, és un dels escumosos de postres més sorprenents, tan per la seva llarguíssima criança, avui està al mercat l’anyada 2011, com pel seu dosatge elaborat amb most de Malvasia de diferents anyades i vins envellit en barrils de fusta de castanyer durant més 20 anys i per la seva bona relació qualitat/preu.

Nèctar Terrenal de Llopart

És un dels escumosos semi dolços més singulars. Elaborat a partir d’un cupatge de 50% de xarel.lo i 50% de parella, una criança mínima de 20 mesos i un dosatge de 38 gr/l. Del licor d’expedició només en diuen que ha estat envellit en bóta. Escumós cremós i corpulent amb una perfecte harmonia entre les notes afruitades i les dolces, en aquest cas de caire caramel·litzat.

Nèctar Blanc Reserva Dolç de Juvé & Camps

Cava reserva elaborat amb un cupatge d’ un 34% xarel·lo, 33% macabeu i 33% parellada i una criança mitjana de 24 mesos. És un cava fi i elegant, on les notes dolces hi juguen el seu paper, aportant el toc diferencial sense emmascarar la resta d’aromes i sabors. PVP aproximat: 14 euros. PVP aproximat: 11,50 euros.

Mas Bertran Ancestral

Aquest escumós elaborat pel mètode ancestral només amb la varietat xarel.lo resulta un grandiós acompanyant d’elaboracions dolces, gràcies al seu sucre residual que està al voltant dels 15 gr/l, i que si bé no té la potencia de la resta d’escumosos seleccionats en aquest article, sap relacionar-se amb solvència amb la pastisseria i fins tot tuteja la totpoderosa xocolata. És una excel·lent alternativa pels que els espanti el dosatge de la resta d’escumosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa