VadeVi
Cinc motius per no perdre’s la ‘Barcelona Wine Week’

La Barcelona Wine Week és una de les grans cites que dona inici al calendari vitivinícola anual. Aquest seria un dels primers motius que poden convidar a ser-hi, les ganes d’arrencar la nova anyada tot just tornant d’una intensa campanya de Nadal i d’uns dies de descans merescut just abans que al celler comenci l’ebullició i la necessitat d’embotellar la verema de 2022. A més a més, n’hi ha d’altres que detallem a continuació.

  • Ampli programa

La Barcelona Wine Week arriba amb un programa carregat de ponències, tastos i conferències al voltant dels eixos que centren enguany la fira i que tenen a veure amb els sòls i terrers, l’enogastronoturisme (concepte que vol unir el vi amb la gastronomia i l’enoturisme) i la digitalització i innovació. Hi haurà, en aquest sentit, diverses personalitats del sector vitivinícola mundial que guiaran o participaran en aquestes activitats repartides al llarg dels tres dies de fira.

  • Un mosaic de propostes

Des de l’organització insisteixen que enguany s’ha registrat xifres rècord pel que fa a la participació incrementant-la fins a un 27% i donant la benvinguda a més de 800 marques i 70 segells de denominacions d’origen d’àmbit estatal. D’aquest total, hi ha més de dos-cents cellers emparats per DO catalanes agrupats a través de la marca agroalimentària Catalunya, on el vi és cultura.

  • El negoci: 1800 compradors

La fira té clar que ha de ser motor de negoci pel sector, i un any més convidat a importadors o compradors internacionals, en col·laboració amb l’ICEX, per tal que aquests puguin conèixer, enamorar-se i fer de prescriptors del nostre vi al món. Segons últimes dades compartides per Fira de Barcelona, enguany s’espera uns 1.800 professionals provinents d’alguns dels principals mercats importadors de vi català i espanyol com són els Estats Units, el Canadà, Alemanya, Països Baixos, Colòmbia i Bèlgica. Entre ells i les marques presents a la fira, hi ha la previsió de veure més de 8.000 reunions de negocis.

  • Barcelona, capital mundial del vi

Poc es parla de Barcelona Likes the City, que vindria a ser l’excusa per involucrar la capital catalana en un esdeveniment amb mirada mundial. Aquesta edició, la ciutat continua sumant-se a la cita amb un programa complementari que permetrà generar aliances entre el vi i els sectors comercial, cultural i d’oci.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa