Cinc vins per desfoninsar-se
Cinc vins per desfoninsar-se | R.R,

!--akiadsense-->

Sembla, si no passa res extraordinari que obligui a tornar enrere, que hem iniciat el camí del desconfinament. Aquesta estranya situació que ens ha tocat viure s’ha endut per davant a moltes persones que encara no els hi tocava anar-se’n i també moltes altres coses, algunes potser les podrem recuperar, d’altres de ben segur que no.

Ens ha trastocat completament la que consideràvem que era la normalitat de les nostres vides i ens ha mostrat l’altra cara d’una moneda que molts podien pensar que no existia. Pensant en termes vinícoles, aquesta crisi ha fet i farà molt de mal a moltes persones i a molts negocis relacionats amb el vi, cellers, botigues especialitzades, restaurants, hotels,…. però la vida ha de continuar i passi el que passi, mentre puguem, no hem de renunciar a que una copa de vi ens acompanyi en la nostra vida diària.

Estem iniciant el mes de maig i és temps de començar a sortir a l’aire lliure, encara que sigui de manera restringida o bé als balcons i terrasses de casa nostra i de gaudir d’aquells vins que ens anuncien l’arribada del bon temps.

Jo us un vull recomanar uns quants. Tots vins de casa nostra i que es poden trobar a les botigues especialitzades i botigues on-line del sector i amb un preu raonable.

Els dos primers vins són un vi per fer un reconeixement a la Fira del Vi de Falset, que si no fos per la situació que vivim, ara n’estaríem gaudint. He triat un vi blanc de la DO Montsant i un vi negre de la DOQ Priorat.

El vi blanc és La Germana de Pascona del celler Pascona. Si hi ha una persona sempre disposada a crear ambient i bon rotllo a la Fira de Falset aquest és en Toni Ripoll. La Germana és un vi elaborat amb un 90% de macabeu i un 10% de muscat que va agafar el relleu del 991’N Macabeus. Es tracta d’un jove, fresc, afruitat, d’aquells que sempre ve de gust fer-ne una copa, més enllà de la taula. PVP: 7,90 euros

El vi negre és el Destrankis del celler Aixalà-Alcait. El Jordi Aixalà és una persona implicada i un lluitador incansable pel seu territori. El Destrankis és un vi negre elaborat amb un 80% de garnatxa i un 20% de carinyena que té una criança de 9 mesos en bótes de tercer i quart any. Un vi que només obrir-lo respira Priorat per totes bandes excepte en el preu. PVP: 12,95 euros.

A la primavera és quan els vins rosats solen sortir de la seva letargia, una situació injusta per uns vins que, a casa nostra, cada vegada són millors i més versàtils i que es poden consumir de manera plaent durant tot l’any. Un rosat imprescindible en aquesta època és l’Oriol dels Aspres Rosat, i dic en aquesta època perquè és d’aquells vins que si t’encantes ja s’ha esgotat. Elaborat amb garnatxa roja i sense haver caigut en el parany del color provençal, ja que presenta un color maduixa súper atractiu, és un vi genial tan per assaborir-lo sol com en un àpat. PVP: 7,50 euros

Les bombolles sempre alegren la vida, malgrat que no hi hagi cap motiu per celebrar. Perquè els escumosos són molt més que vins de celebració. Jo sóc dels que pensa que una copa d’escumós sempre fa especial el moment en que te la prens i sempre faig meva aquella frase de Napoleó Bonaparte: “Jo no puc viure sense una copa d’escumós. En cas de felicitat, ho celebro i en cas de tristesa, la necessito”. Vull recomanar un escumós molt singular que elabora una de les enòlogues amb més caràcter que conec. Persistent i d’idees clares, la Blanca Ozcáriz és de les dones que sap lluitar contra tots els elements per tirar endavant el seu projecte personal, el celler Jardí dels Sentits. El Misteriós Escumós Xarel.lo un escumós que com diu la seva autora “és per trencar esquemes i sentir-nos diferents”. PVP: 15 euros.

Una altra mena d’escumosos idonis per gaudir en les nostres eixides en temps de confinament són els escumosos ancestrals. Des de que vaig escriure el primer article sobre aquests escumosos l’any 2015 ha plogut molt, aleshores es podien comptar amb el dits d’una ma i ara n’hi ha bastants més d’un centenar. El Xiu Xiu Rosat Escumós Ancestral, elaborat amb raïms de garnatxa negra pel celler Enlaire Vins de Subirats al Penedès, és un escumós ancestral, que si és el primer que tasteu us obrirà la porta a aquesta mena de vins i voldreu continuar explorant-los i si ja sou uns habituals, us oferirà un glop d’optimisme en temps de pessimisme. PVP: 12,65 euros.

Bon desconfinament i espero poder compartir junts i en persona una copa de vi ben aviat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa