En total hi ha disset elaboradors que elaboren Clàssic Penedès
En total hi ha disset elaboradors que elaboren Clàssic Penedès | DO Penedès

!--akiadsense-->

Canvia la regulació dels Clàssic Penedès. A proposta dels propis elaboradors de vins escumosos de qualitat de la DO Penedès, s’han revisat i aprovat en plenari diverses modificacions que s’incorporan al plec de condicions del Consell Regulador.

D’entrada, proposen una modificació del temps mínim de criança, tan pel que fa al mètode tradicional com ancestral, que passa dels 15 mesos actuals als 18 mesos. Pel que fa a les varietats, malgrat actualment estan permeses, en un període de deu anys no es podran utilitzar ni el Chardonnay, ni Sauvignon blanc, Riesling, Pinot Noir, Sirà, Merlot ni Gewürztraminer -val a dir, per això, que de moment aquesta mesura no afecta els vins tranquils-.

A més a més, els vins escumosos sense degorjar hauran de fer una criança mínima de nou anys (actualment, se’n demanava quatre); es permetrà un màxim de 100ml/litre de SO2, i també s’obligarà a utilitzar tap de suro natural en format de bolet en totes les ampolles.

Més novetats. Si bé fins ara els Clàssic Penedès havien de ser d’anyada, a partir d’ara es podrà fer un vi escumós de diverses anyades, amb un mínim de tres de diferents i que com a mínim, tinguin una presència del 15%; d’altra banda, es prohibiran les ampolles en punta; i tots els cellers que facin vi escumós de la DO Penedès hauran d’elaborar com a mínim el 75% dels vins base, a diferència de l’actualitat en què n’hi havia prou amb un 51%.

Francesc Olivella, director de la DO Penedès, comenta que els canvis s’han aprovat per plenari i que en faran més difusió en el marc del nou Pla Estratègic de la Denominació d’Origen, que està previst es presenti entre els mesos de juny o juliol d’aquest 2021 i en el qual es donarà a conèixer una “perspectiva global i tots els canvis que afectin el funcionament de la DO”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa