VadeVi
Clos AMAE 2018, un vi familiar nascut del confinament
  • CA

Març de 2020, la pandèmia de la Covid-19 irromp abruptament al país, es declara l’estat d’alarma. A excepció dels treballadors essencials, la població es veu obligada a confinar-se al domicili familiar. També va ser el cas dels Bournazeau. La parella propietària de Terra Remota, en Marc i l’Emma Bournazeau, es va confinar a l’habitatge unifamiliar edificat recentment a la finca de vinya juntament amb els seus fills, l’Adèle i l’Adrien -tots dos amb poc més de vint anys i habitualment estudiant a l’estranger-. La casa, situada just a davant del celler, va acollir la família dia rere dia en les llargues i lluminoses hores d’aquella primavera única.

La família Bournazeau
La família Bournazeau | Terra Remota

L’anar i venir de la casa al celler es va fer tan recurrent que ben aviat les dues construccions van esdevenir un únic espai vital. Els joves van participar en la vida de Terra Remota com no ho havien fet mai abans. Mentre a pobles i ciutats els carrers eren deserts, la vida seguia vibrant a la vinya i bullia també en la foscor quieta de la sala de criança, on els vins evolucionaven amb determinació. El tast es va convertir en un moment de trobada habitual, un divertiment diari que oferia moments per xerrar i compartir de forma distesa criteris i gustos entorn de sabors i d’aromes entre pares i fills. I així va néixer Terra Remota Clos AMAE 2018, un vi al gust de l’Adèle, en Marc, l’Adrien i l’Emma Bournazeau.

Un cupatge de vins d’Ull de llebre i Garnatxa de la verema 2018 (50% i 40% respectivament) que completa un percentatge addicional de Syrah. En nas, sorgeixen fruites vermelles i negres fresques, violetes i notes d’espècies; en boca, hi apareixen de nou les fruites en companyia d’una gran mineralitat. És un vi on la varietat Ull de llebre aconsegueix, gràcies a una criança llarga, aportar tensió i mantenir una acidesa equilibrada. A l’etiqueta d’aquest nou Clos AMAE, les línies de la casa dels Bournazeau a Terra Remota evoquen aquell any singular, l’escenari compartit pels quatre membres d’aquesta família. Una família que, com tantes altres famílies catalanes, va aconseguir encarrilar unida un temps d’adversitat, i fins i tot, contra pronòstic, treure’n quelcom de positiu: aquest Clos AMAE 2018, un vi nou fruit d’una convivència imprevista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa