VadeVi
Codorníu convoca el segon concurs de cartells 125 anys després
  • CA

Més d’un segle després del primer concurs de cartells, que el 1898 va esdevenir la primera campanya de cartelleria modernista del món del cava i que va revolucionar la publicitat a Catalunya, Codorníu convoca una segona edició, el Concurs Codorníu Ars Collecta.

Ara, el celler penedesenc vol recrear la fita de fa 125 anys on, amb la participació de Casas, Utrillo, Tubilla, Junyent i molts altres, es va posar a l’avantguarda de l’art de l’Estat i va deixar una empremta cultural innegable.

Una vinculació centenària

En un comunicat, Codorníu recorda la seva vinculació amb l’art i la cultura des del disseny i construcció del seu celler, a càrrec de Josep Puig i Cadafalch, declarat Monument Històric Artístic Nacional; i també el seu reconeixement com una empresa pionera del mecenatge cultural i que ha donat obres icòniques com ‘Ambre i Escuma’, de Ramon Casas. Ara, amb aquest segon concurs de cartells, el celler té el mateix objectiu que el 1898 però s’obre a creatius de tot el món de més de 18 anys.

Aquest cartell de Julio Tubilla va ser un dels presentats a la primera edició del concurs de cartells de Codorníu
Aquest cartell de Julio Tubilla va ser un dels presentats a la primera edició del concurs de cartells de Codorníu

Un premi de 10.000€ i quatre de 2.000€

Artistes, dissenyadors, publicistes, il·lustradors… poden participar al concurs amb les seves peces, que hauran de ser plasmades en un cartell i que es poden presentar des d’aquest passat dimarts, 21 de juny, fins el proper 21 d’agost. El guanyador i els 4 finalistes seran selecionats per un jurat d’experts format per Alessandro Allemandi, Director d’Il Giornale dell’Arte; Ainhoa Grandes, Presidenta de la Fundació MACBA; Antoni Muntadas, artista internacional multidisciplinar; Stein Olav Henrichsen, Director del Museu Munch d’Oslo; Pati Núñez, consultora i especialista en art i comunicació, i Sergio Fuster, CEO de Raventós Codorníu.

La decisió final es donarà a conèixer en un esdeveniment de cloenda que es farà a Madrid a l’octubre, i el guanyador obtindrà un premi de 10.000€ i els quatre finalistes un de 2.000€ cadascun. A més, totes les peces finalistes seran exposades com a part de la col·lecció privada d’art de Codorníu, a més de a l’esdeveniment de cloenda, i també seran reproduïdes i replicades tant en format físic com en línia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa