VadeVi
Codorníu deixarà de produir per a marques de fora i acomiadarà un centenar de treballadors
Porta d’entrada a la Codorníu actual | Codorníu

!--akiadsense-->

Codorníu ha anunciat que deixarà de produir per a marques de l’estranger i que haurà d’acomiadar a un centenar de treballadors del grup, informa El Món. L’empresa argumenta la decisió dient que aquestes marques no són rendibles i afirma que vol apostar per potenciar la producció de caves Premium i Prestige.

L’empresa ha detallat que la producció de marques a tercers –principalment al Regne Unit- representa un 5% de les vendes. La supressió d’aquesta àrea, segons la firma, és una de les mesures principals del pla estratègic que Codorníu va començar el 2015, quan es va marcar com a objectiu centrar-se en les gammes Premium i Prestige.

Tot i que la previsió era abandonar les marques a tercers de forma gradual durant cinc anys, la decisió s’ha precipitat degut a “la realitat del mercat, on la sobreoferta exerceix una gran pressió sobre els preus”, ha apuntat l’empresa en un comunicat.

Com a conseqüència directa del canvi estratègic, Codorníu presenta un ERO per acomiadar 100 treballadors dels 900 que té el grup. La companyia ha explicat que la mesura afectarà totes les àrees de l’empresa, tant a Catalunya com a l’estranger, i ha assegurat que oferirà un pla de pre jubilacions i programes d’acompanyament a tots els afectats.

Javier Pagès, CEO del grup Codorniu Raventós, argumenta que els acomiadaments tenen com a finalitat “apuntalar” l’estratègia de Marca-Valor de forma “decidida i clara“, per tal de “seguir sent un grup líder i sòlid” a llarg termini. “Estem segurs que les mesures permetran obtenir la rendibilitat esperada”, ha afegit.

El sindicat Comissions Obreres ha rebutjat l’ERO i ha advertit que la supressió de la producció de marques per a tercers comportarà que la producció global del grup caurà un 20%. Al mateix temps, CCOO ha alertat que els acomiadaments formen part d’un pla de reestructuració interna que contempla altres mesures, com unificar Nuviana i Raimat Lleida, reduir l’activitat a la finca Riudabella de Poblet i fer menys visites massives d’enoturisme per potenciar grups de valor afegit.

El sindicat ha emès un comunicat on ha avançat que els propers dies prepararà les “accions oportunes” per exigir la retirada de l’ERO. Per Comissions Obreres és “inadmissible” que la direcció “pretengui carregar sobre la plantilla la seva mala gestió, eludint les seves responsabilitats”, i per aquest motiu demanen la dimissió dels màxims responsables de la firma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa