VadeVi
Codorníu comparteix objectius amb els ‘Viticultors del Cava’
  • CA

Codorníu i ‘Viticultors del Cava’, la candidatura conjunta d’Unió de Pagesos; Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya; i l’Associació de Viticultors del Penedès (‘Viticultors del Cava’), s’han reunit aquest dijous a les instal·lacions del celler a Sant Sadurní.

A una setmana de les eleccions al Consell Regulador, han acordat impulsar les principals mesures que defensa la candidatura de ‘Viticultors del Cava’ amb l’objectiu de posar les bases per assegurar la sostenibilitat de les explotacions de la zona, “creant valor al territori i contribuint a garantir el seu futur“, apunten des de la companyia. Tant Codorníu com ‘Viticultors del Cava’, apunten, comparteixen l’interès per preservar la reputació i qualitat de la marca cava i, alhora, protegir els col·lectius que la integren.

Trobada entre Codorníu i representants de la candidatura ‘Viticultors del Cava’

Mesures concretes en favor del Cava

Conjuntament, segons han anunciat en un comunicat es treballarà per reclamar i recolzar les següents mesures:

  • El desenvolupament d’un estudi de costos de producció de raïm, que assenti les bases del preu per hectàrea per a la producció de raïm dins de la D.O. Cava.
  • La creació posterior, dins del Consell Regulador del Cava, d’un marc de compromís voluntari entre les empreses elaboradores i els agricultors. Un segell que certifiqui, per a aquells cellers que ho demostrin, que paguen per sobre dels preus de l’estudi de costos validat.
  • El foment de contractes pluriennals entre els cellers i els viticultors, tal i com va posar en marxa Codorníu al 2019, per a garantir la sostenibilitat de les explotacions.

Sota el lema ‘Futur, Preu, Valor’, la candidatura defensa mesures que busquen la valorització del cava. Des de Codorníu, el CEO de la companyia, Sergio Fuster, sosté que “amb aquest marc de col·laboració reafirmem la nostra aposta per un model de viticultura sostenible, centrat en el respecte a l’origen per a generar valor més enllà del propi benefici”.

De fet, segons dades de la companyia, aquest 2022 el 100% del raïm de Codorníu serà ecològic fruit de contractes pluriennals de compra signats amb famílies de viticultors de la zona. Aquests contractes, diran, estableixen un preu mínim de 0,44€, però el raïm de guarda superior i ecològic, per exemple, “enguany pujarà un 15% a 0,51 €/kg”.

Des de 2019, Codorníu preveu oferir contractes pluriennals a 100 noves famílies de viticultors del Penedès (400 hectàrees), segons apunta la marca; i estima aportar al territori del Penedès 9,6 milions d’euros de facturació, un 15% més que durant 2021, repartits en més de 300 famílies de viticultors de la zona. El celler aposta així per una línia continuista en el Consell Regulador del Cava, que els darrers anys ha tingut com a principal objectiu revaloritzar el cava i reivindicar la seva qualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa