Codorníu

!–akiadsense–>

El fons d’inversió nord-americà Carlyle ha comparat un 55% de Codorníu segons avança La Vanguardia. Hauria aconseguit comprar entre el 55% i el 60% de les accions de la companyia.

Tot que els Raventós no estaven disposats a perdre el control de la companyia sembla que ahir a la mitja nit la seva actual presidenta, Mar Raventós, els Pagés Font i Xavier i Isabel Ferrer Urrutia haurien acceptat la transacció.

Carlyle ha valorat finalment el grup Codorníu en 300 milions d’euros després d’haver-la pujat fins a dos cops per fer l’oferta més atractiva. Això no obstant, finalment aquest fons acabarà pagant 390 milions d’euros perquè assumirà el deute contret pel grup.

En els propers dies s’haurà de formalitzar aquesta compra i s’apunta que es podria convocar un consell d’adminsitració per fer oficial que el fons nord-americà és qui controlarà ara, l’empresa fins ara familiar de Sant Sadurní.

Sembla ser qe Carlyle vol convertir la marca Codorníu en la principal d’un grup europeu de vins i escumosos i duplicar la facturació fins als 400 milions d’euros. Tindria previst vendre alguns actius de la companyia dels Raventós i així finançar compres a Europa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa