VadeVi
Color, calor, alegria i vida, ingredients de l’11è Banc Sabadell Vijazz Penedès
  • CA
Presentació a premsa del Vijazz 2017 | E.V.
L’11a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès, prevista pels dies 7, 8 i 9 de juliol a Vilafranca del Penedès, comptarà amb quatre caps de cartell que actuaran a l’escenari de la Plaça de Jaume I. Aquest dimarts 16 de maig ho anunciaven Pere Pons, director artístic del Banc Sabadell Vijazz Penedès; Joan Tarrada, president de Tastavins Penedès; Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, i Lluís Buil, sots-director general i director territorial Catalunya del Banc Sabadell, a la roda de premsa de presentació del Festival que ha tingut lloc a l’Auditori Torre Banc Sabadell.

Fa onze anys que començava aquesta aventura –deia el conductor de l’acte, el director de Rac1 Eduard Pujol-, i malgrat les dificultats, el Vijazz s’ha fet gran enmig de torrentades. La gran certesa de tot plegat és la pròpia música, els vins i els caves, i que se segueix volent millorar l’edició anterior”.

Joan Tarrada ho confirmava. “És cert que els primers anys del festival van ser complicats, però gràcies a l’esforç i la persistència, avui som aquí presentant l’onzena edició, on volem consolidar activitats com la d”Elles i el Jazz’, i introduir novetats, com per exemple donar l’opció a estudiants d’escoles de música locals perquè puguin participar d’alguna manera al festival”.

Una altra de les novetats està en la direcció artística del Festival. Pere Pons, del Jamboree, entra enguany com a màxim responsable del cartell musical. “Un esdeveniment que posa èmfasi en aquest estil mereix tot el meu respecte”, deia Pons, “i estar-ne al capdavant és un repte que assumeixo amb orgull”. I continuava: “El meu objectiu és que l’aficionat al jazz surti satisfet i que el profà vulgui repetir”.

El programa d’activitats per aquest 2017 és molt ampli i pretén atraure el màxim nombre d’assistents, siguin aficionats, amants o professionals del món del vi o del jazz. L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, convidava tothom a visitar el Penedès coincidint amb l’esdeveniment: “Us garantim paisatge, bona música, gastronomia, grans vins; uns dies de calor, color, alegria i vida. Veniu a desconnectar al Penedès”, concloïa l’Alcalde.

I és que és cert que aquest festival posa Vilafranca i el Penedès al centre de l’actualitat vinícola i jazzística del món. Un fet que Lluís Buil Vall, sots-director general i director territorial a Catalunya del Banc Sabadell, patrocinadors de l’esdeveniment, valora molt positivament: “Des del Banc Sabadell estem orgullosos de donar suport a aquest projecte que ens apropa al territori i ens ofereix a la vegada una projecció nacional i també internacional”.

D’esquerra a dreta: Pere Regull, Lluís Buil Vall, Joan Tarrada, Pere Pons i Eduard Pujol | E.V.

!–akiadsense–>

Programa d’activitats: Fira i Jazz

Aquest 2017 la fira de vins i caves permetrà tastar fins a tres-centes referències d’una quarantena de cellers de la DO Penedès i DO Cava. “Podríem donar cabuda a 45-46 cellers, però no volem créixer molt per no ofegar l’espai”, explicava Tarrada. “El cert és que la major part dels que venen repeteixen d’un any a l’altre i porten cada any producte de gamma més alta en resposta a la demanda dels assistents”.

Una proposta vinícola que se servirà maridada a través de 26 activitats de tast i maridatges que tindran lloc a la Sala de Tast Ametller Origen i a la Sala de Tast TR3SC, a la Rambla de Sant Francesc. Les entrades dels tasts ja estan a la venda i es poden adquirir a la pàgina web fins a exhaurir places.

Pel que fa a la selecció musical, els espectadors del Vijazz d’aquest 2017 podran veure en directe (i de forma gratuïta) quatre grans noms del jazz internacional: d’una banda, Dianne Reeves, guanyadora de cinc premis Grammy i considerada una de les millors vocalistes de jazz de l’actualitat, que presentarà el seu darrer àlbum Beautiful Life.“>

I si Reeves tanca el festival, el conjunt format per Vincent Herring, Jon Faddis, Jeremy Pelt, Eric Alexander, James Carter i Steve Turre serà l’encarregat d’inaugurar el Festival divendres 7 de juliol amb l’espectacle Jazz – The Story. Celebrating 100 years of jazz recordin“>, Aquests músics s’han reunit expressament per celebrar el centenari de la publicació del primer disc on apareixia la paraula “jazz” impresa. La banda, que començarà la seva gira per Europa a l’escenari principal del Banc Sabadell Vijazz Penedès, oferirà un recorregut pels diferents estils que han marcat l’evolució del jazz.

Dissabte 8 de juliol actuarà el trompetista Christian Scott aTunde Adjuah amb la proposta Stretch Music“>; i el mateix dissabte tancarà la jornada The JB’s James Brown Original Band. Tretze músics sota la direcció del trombonista Tyrone Jefferson que oferiran el repertori íntegre dels concerts de James Brown.

Pel que fa als artistes nacionals, dins el cicle de concerts solidaris “Elles i el Jazz” a l’Espai Cava (Claustre de Sant Francesc), Joan Chamorro presentarà La màgia de la veu,“> acompanyat d’Andrea Motis, Rita Payés, Alba Armengou, Alba Esteban, Èlia Bastida i Abril Saurí. I hi haurà les actuacions de Violetta Curry & Jaume Vilaseca Trio i de Mayte Alguacil. Una part dels beneficis del cicle “Elles i el Jazz” aniran destinats a l’Associació Ginesta Vilafranca, per la lluita contra el càncer de mama.

Els Espais del Festival

A banda de l’escenari de la Plaça de Jaume I i de l’Espai Cava, durant el Banc Sabadell Vijazz Penedès el centre històric de Vilafranca s’omple d’espais amb bona música i bons vins i caves de la zona. A la plaça Food&Jazz (Rambla Sant Francesc) Penedès Swing omplirà l’espai amb balls i ritme. Tot això acompanyat de les propostes gastronòmiques que oferiran un total de 10 foodtrucks. Els visitants també podran gaudir de l’Espai Lounge Vallformosa, a la Rambla de Nostra Senyora, concebut com un indret on reposar i escoltar altres propostes de jazz.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Garcia a maig 18, 2017 | 09:15
    Joan Garcia maig 18, 2017 | 09:15
    Gran festival! Llàstima que ja comencin a repetir musics com la Diane Reeves va venir fa just 5 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa