El col·lectiu Terra i Taula del Baix Penedès organitza amb l’Associació d’Artistes Plàstics i Visuals del Penedès Ardhara l’activitat “els colors del vi als fogons”, una activitat que uneix l’art amb tastos de vins i productes gastronòmics. L’activitat tindrà lloc el proper dilluns 14 de desembre a partir de les set del vespre a la Sala Portal del Pardo del Vendrell.

La vessant enogastronòmica unirà els següents productes:

– Guatlles confitades amb oli Torclum, peres al vi negre i gelatina de vinagre Chardonnay de Forvm, amb el vi Negre Natural 2013 del Celler Partida Creus.

– Coca de pa de vi negre, calçots, bonítol, bolets, granada i formatge amb Garrofa, amb un Merlot Syrah 2013 del Celler Avgsvtvs Forvm.

– Trinxat d’espigalls Camp de la Sort, botifarra negre, cansalada i textures de Sumoll, amb un Sumoll 2014 del Celler Sicus.

– Panettone de panses i vi, regat amb Cava Reserva de la Música 2013 del celler Jané Ventura.

La vessant artística vindrà a través de l’exposició “Els colors del vi”, en la qual diversos autors reflexionen plàsticament i visualment sobre la vinya i el vi. I ho fan seguint tècniques tradicionals com el dibuix, la pintura, l’escultura i la ceràmica o utilitzant formats més innovadors com la integració plàstica de la fotografia i la instal·lació contemporània. La mostra, de fet, s’inaugura oficialment divendres 11 de desembre i restarà oberta a la sala vendrellenca fins el 10 de gener.

Ardhara és un col·lectiu d’artistes del Gran Penedès vinculats a les convocatòries que a finals dels anys vuitanta i a principis dels noranta va agrupar artistes de la zona en diferents exposicions (en concret tres: 1987, 1991, 1995), amb la voluntat de redreçar unes mancances culturals en un territori concret, reivindicant-se fora de la centralització barcelonina i fent creació i divulgació de l’art de casa nostra.

Els artistes que exposen ara al Vendrell són:

Abdellah Ahaddaf, Aura Gumà, Bernat Soler, Camil·la Pérez Salvà, David Ribas, Dolors Escoté, Joan Nadal, Joan Tuset, Joaquim Milà, Jocelyne Marmottan, Maria Martínez, Mercè Rius, Miquel Sabaté, Núria Serra, Pere Casanovas, Susanna Inglada, Teresa Pla i Tona Romeu. També s’hi afegeixen set creadors més de nacionalitats diverses, ubicats a París: Isabelle Aubry, Francesc Bordas, Duska, Friederike Guimalac, Debesh Goswami, Pascal Hemery i Jarmila Vesovic.

Terra i Taula és una unió de productors i cuiners del Baix Penedès que treballen en la recerca de la màxima qualitat en els productes, elaboracions i serveis que ofereixen. Els seus integrants entenen aquesta unió com a natural i necessària per preservar el gust i el futur dels productes de qualitat, al mateix temps que per contribuir des de la comarca del Baix Penedès a treballar per la cultura gastronòmica de Catalunya. Aquesta unió la segellen valors com l’ètica, respecte, compromís, qualitat, l’esforç, l’idea de compartir i la professionalitat.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa