VadeVi
Com s’adaptarà Catalunya a la nova normativa per plantar vinya
  • CA

El director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Salvador Puig, participarà dimecres, 2 de març, a la jornada tècnica ‘Nou règim d’autoritzacions per a plantacions de vinya i la gestió de les DO’, que se celebrarà a partir de les 16:15 hores, al Casal de Vila-rodona (carrer Enric Benet, 6), dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2016, del DARP.

El passat 1 de gener dde 2016 es va iniciar l’aplicació del nou sistema de gestió del potencial vitícola aprovat amb la darrera reforma de la Política Agrària Comuna (PAC), l’any 2013.

Són les autoritzacions de plantació, que substitueixen els fins ara drets de plantació. Però no es tracta només un canvi de nom, sinó que suposarà un canvi profund en la gestió de les plantacions i del potencial productiu a Europa, a l’Estat espanyol, i a Catalunya.

Val a dir que part del poder de decisió sobre el potencial productiu recau sobre els Estats; i que cal analitzar-hi el paper de les Denominacions d’Origen i, en aquests moments de canvi substancial del sistema, també cal que els viticultors disposin de la millor informació.

Aquest és l’objectiu de l’esmentada jornada, així com de totes les que s’han dut a terme dins del Pla de comunicació del nou règim d’autoritzacions de vinya impulsat pel Departament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa