L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès organitza de forma conjunta amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya una jornada tècnica sobre l’ús i aprofitament de biomassa procedent dels sarments de vinya.

Emmarcada dins el projecte LIFE “Vinyes per calor”, la jornada tindrà lloc dimecres 25 de novembre en horari de matí. S’iniciarà a les 9,30h a l’edifici de l’Enològica (c/ Amàlia Soler, 29) i estarà presentada pel regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, Josep M. Martí. Per finalitzar el dia, es visitarà la caldera de biomassa instal·lada a caves Vilarnau.

El projecte ‘Vinyes per calor’ pretén demostrar la viabilitat d’aprofitar la poda de les vinyes per generar energia tèrmica en calderes, tractant aquesta biomassa com un recurs i no com un residu, i ajudant a tancar el cercle de la vinya fent alhora més competitives les empreses del sector del vi i el cava.

El programa de la jornada es pot consultar en aquest enllaç; i per participar-hi, tot i que és gratuïta, cal inscripció prèvia a [email protected].


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa