Com es pot fer una viticultura ecològica que inclogui aspectes ambientals com les emissions de CO2? Es poden reduir les dosis de coure per controlar les plagues a la vinya? Hi ha productes alternatius en la protecció de cultius amb un menor impacte ambiental?

EcoSostenibleWine 2016 serà el punt de trobada perquè experts del sector puguin donar resposta a aquestes i altres qüestions relacionades amb com fer una viticultura compromesa amb el medi ambient, que vagi més enllà de l’actual normativa de producció agrària ecològica i poder, així, fer front a reptes actuals com el canvi climàtic.

Des de l’organització de l’acte recorden que la demanda de vins va lligada, cada vegada més, a processos de producció respectuosos amb l’entorn i per aquest motiu també, el món de la vinya i el vi es replanteja nous models de producció vitícola.

Experts a nivell internacional exposaran la problemàtica existent i presentaran estratègies i respostes per fer evident la necessitat d’espais de debat i intercanvi i de donar solucions reals d’abast europeu.

En aquesta edició, Mònica López, directora dels serveis meteorològics de TVE, serà qui presentarà la jornada i parlarà del canvi climàtic i dels desafiaments que suposarà per l’agricultura.

L’EcoSostenibleWine està organitzat per VIMAC, l’Associació Vinícola Catalana i l’Institut del Cava, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i l’INCAVI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa