VadeVi
Com superar el marc ecològic en la viticultura

Com es pot fer una viticultura ecològica que inclogui aspectes ambientals com les emissions de CO2? Es poden reduir les dosis de coure per controlar les plagues a la vinya? Hi ha productes alternatius en la protecció de cultius amb un menor impacte ambiental?

EcoSostenibleWine 2016 serà el punt de trobada perquè experts del sector puguin donar resposta a aquestes i altres qüestions relacionades amb com fer una viticultura compromesa amb el medi ambient, que vagi més enllà de l’actual normativa de producció agrària ecològica i poder, així, fer front a reptes actuals com el canvi climàtic.

Des de l’organització de l’acte recorden que la demanda de vins va lligada, cada vegada més, a processos de producció respectuosos amb l’entorn i per aquest motiu també, el món de la vinya i el vi es replanteja nous models de producció vitícola.

Experts a nivell internacional exposaran la problemàtica existent i presentaran estratègies i respostes per fer evident la necessitat d’espais de debat i intercanvi i de donar solucions reals d’abast europeu.

En aquesta edició, Mònica López, directora dels serveis meteorològics de TVE, serà qui presentarà la jornada i parlarà del canvi climàtic i dels desafiaments que suposarà per l’agricultura.

L’EcoSostenibleWine està organitzat per VIMAC, l’Associació Vinícola Catalana i l’Institut del Cava, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i l’INCAVI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa