VadeVi
Coma Blanca i Clos Fontà s’afegeixen a l’elit del vi català
  • CA
Celler Mas den Gil
Celler Mas den Gil

!--akiadsense-->

Coma Blanca i Clos Fontà han aconseguit el màxim reconeixement per part de l’administració catalana i han entrat a formar part dels Vins de Finca de Catalunya. Són del celler Mas den Gil de la DOQ Priorat i així ja són 4 els vins d’aquesta denominació que tenen aquesta distinció juntament amb Clos Mogador del celler que porta el mateix nom i Mas de la Rosa del celler Vall Llach.

L’elit dels vins catalans es completa amb el Teixar de Vinyes Domènech de la DO Montsant, Arnau Oller d’Oller del Mas i 3.9 d’Abadal, els dos de la DO Pla de Bages, i Vinya Le Havre, Vinya Gigi, Vinya Palau i Vinya La Scala del celler Jean Leon, els 4 de la DO Penedès. En total, ja són 11 els vins amb el màxim reconeixement oficial per part de l’adminitració.

Per aconseguir ser un vi de finca s’ha de seguir un procés llarg. És aquell produit en una finca única, amb unes característiques de terrer i clima diferents a la resta i els requisits per aconseguir aquesta qualificació són molt estrictes.Regulats per l’ordenació vitivinícola catalana, es tracta de vins produïts dins d’una Denominació d’Origen (DO), en un entorn determinat d’una extensió inferior al terme municipal; són vins de raïms de parcel·les vitícoles, normalment de vinyes velles, que produeixen un producte de reconegut prestigi i que el seu vi resultant també compta amb un prestigi i valoració reconegudes en el mercat.

Els dos vins que s’afegeixen a aquesta llista top són un blanc i un negre. Clos Fontà és un vi negre elaborat amb garnatxa i carinyena de ceps plantats des de 1931 fins al 1970 en sòl de llicorella. Té una criança de 14 mesos en bótes i en de 36 mesos en ampolla.

Coma Blanca, un dels nous Vins de Finca de Catalunya

!--akiadsense-->

Coma Blanca és un vi blanc de garnatxa blanca i macabeu de ceps plantats entre 1941 i 1945 en un sòl de llicorelles, còdols de riu i sorres. Té una criança de 6 mesos en bóta i en ampolla durant 18 mesos aproximadament.

Mas den Gil

És un celler de Bellmunt del Priorat dins de la DOQ Priorat que l’any 2000 va treure les seves primeres ampolles. La família Rovira, viiticultors procedents del Penedès van decidir canviar d’ublicació però no d’activitat. Forma part de l’associació Priorat Singulars juntament amb Vall Llach, Mas Doix i Clos Figueras. Ara el celler el lidera Marta Rovira amb una aposta forta per la viticultura ecològica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa