La malvasia és una de les varietats de raïm de les comarques de Barcelona
La malvasia és una de les varietats de raïm de les comarques de Barcelona

A les comarques de Barcelona hi ha la Denominació d’Origen vinícola catalana més extensa, la DO Penedès, i la més petita, la DO Alella. Però també hi ha la DO Pla de Bages, una part de la DO Catalunya i una part de la DO Cava. Així, les possibilitats de fer enoturisme al territori són moltes, especialment a les comarques de l’Alt Penedès i del Maresme, però també en d’altres. L’activitat més popularitzada és la visita als cellers per poder conèixer el procés d’elaboració de la beguda.

Però també n’hi ha de tradicionals i d’innovadors, de familiars i de grans empreses, en construccions majestuoses i d’humils… I un ventall de propostes afegides, com ara passejades entre vinyes –ja sigui a peu, amb bicicleta, amb 4×4, o amb quad–, poder esmorzar entre els pàmpols i amb vistes al mar, participar de les feines del camp, poder fer una verema a l’antiga, maridatges, cursos i tallers de diversos tipus i durades… o fins i tot sobrevolar les vinyes amb helicòpter. A la web de turisme de la Diputació de Barcelona trobareu moltes propostes i idees per gaudir del paisatge, del vi i la gastronomia a totes les comarques barcelonines.

La DO Penedès amb 139 cellers, la DO Alella amb 9 cellers i la DO Pla de Bages amb14 cellers a més dels de la DO Catalunya i la DO Cava tenen una oferta amplíssima per apropar al vi a tothom.

Unes propostes vitinícoles que s’adiuen perfectament amb la llarga llista de productes gastronòmics, propis també de la demarcació de Barcelona. La presència del mar, de terres fèrtils i el clima, tot suma per tenir, a la mateixa taula que el vi, una infinitat de productes de la terra: el gall del Penedès, el préssec de secà de l’Ordal, les gambes de Vilanova, la carxofa Prat, els espàrrecs de Gavà, l’oli d’Olesa de Montserrat, els pèsols de Llavaneres, les cireres d’en Roca d’Arenys de Munt, les maduixes de la Vallalta, els calamars d’Arenys, la botifarra terregada de Terrassa, el mató d’Ullastrell, el mató de Caldes de Montbui, els tomàquets del Vallès Oriental, els borregos de Cardedeu, el tomàquet pometa…

D’aquesta manera, l’atractiu vitivinícola i gastronòmic es converteixen en un reclam per a la demarcació de Barcelona. Podeu trobar més informació seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa